Baxter i biljettluckan

Fotbollsbloggen

Största överraskningen på Olympia i Skånederbyt mellan HIF och MFF?
Nej, inte att Henke Larsson missade två rena frilägen eller att Jonas Sandqvist räddade poängen till Malmö.
Den stora överraskningen för mig var Stuart Baxter.
Exakt en halvtimme innan avspark mötte undertecknad honom i luckan där media hämtar ut sina biljetter.
Vad gjorde han där och vid den tiden? Jag glömde fråga. Den mycket sympatiske Baxter delade inte ut biljetterna, men han stod vid där vid sidan om och såg ut som en prao när han egentligen borde vara någon annanstans.
Det är kanske därför man har assisterande tränare. De kan få sköta den tråkiga uppvärmningen så att man som chefstränare i stället kan glida runt se till så att allting annat flyter.
Tänkte inte på det…

Från derbyt på Olympia kan vi också meddela…
… att Henke Larsson var sur och hade bråttom hem efter matchen. Innan presskonferensen med tränarna ens hade hunnit börja smugglades Henke, med en vakt vid sin sida, ut bakvägen. Var han sur på domaren? På sig själv för de missade chanserna? Eller kanske rentav för att han blev fullständigt avklädd av suveräne dubbel-Anders i MFF?
… att Anders Linderoth, numera i danska Viborg, minglade med assisterande förbundskaptenen Roland Andersson runt fikabordet i halvtidspausen.
… att Roger Persson, elitdomaren från Kristianstad, var fjärdedomare och fick känna på när det hettade till vid Malmös segermål.
… att Jonnie Fedel, MFF:s målvaktstränare, satt på pressläktaren och skrek undertecknad i öronen (”det är så jävla gott”) när Jonas Sandqvist gjorde sin fantastiska dubbelräddning tio minuter för slutet.
… att Behrang Safari är på väg att bli en riktigt vass vänsterback.
… att Anders Andersson, ”lille-Anders”, var en fröjd att se i mittförsvaret hos MFF. Han gjorde inte ett misstag och vann till och med nickdueller… Att skola om Anders till mittback och Safari till vänsterback är det bästa Sören Åkeby har gjort sedan han tog SM-guld med Djurgården.
… att Andreas Dahl är en man för innermittfältet. Men han får träna på hörnorna.
… att matchsponsorn El-Giganten fick kortslutning när man utsåg Babis Stefanidis till bästa spelare i hemmalaget.
… att undertecknad förväxlade Ofere med Höiland (hur man nu kan göra det?). Det var naturligtvis Höiland och ingen annan som var inblandad i förspelet till segermålet.