De var bäst 2017 #1

Alliansen, Fotbollsbloggen

För nionde året i rad har Kristianstadsbladets Fotbollsblogg, tillsammans med läsarna, utsett traktens bästa spelare, ledare och domare.
Vinnarna avslöjades och prisades under söndagen i samband med Alliansens finaldag i Kristianstads Arena.

Övre raden från vänster: Max Rundquist, Hanaskogs IS, Jakob Nilsson, Vanneberga IF, Joel Kronholm, Glimåkra IF, Tony Svensson, Skepparslövs IF, Edonis Krasniqi, Näsby IF, Sejdi Bajrami, Näsby IF, Mikael Nilsson, Näsums IF.
Främre raden från vänster: Saga Jantoft, Åhus IF, Fredrik Olsson, Åhus IF, Therese Wallin, Åhus IF, Amanda Rosengren, Näsums IF, Kajsa Kjerstensson, Röke IF, Cajsa Börjesson, Röke IF.

   

  Här är alla vinnarna i kategori 2 – de som är verksamma på distriktsnivå:

  Kategori 2, division 4–division 7:
  Årets målvakt:
  Max Rundqvist, Hanaskogs IS
  Född 2000 och ett stort målvaktslöfte som redan debuterat i division I, men som nu fick nyttig A-lagsrutin i fyran. Gjorde under hösten ett spektakulärt mål direkt på utspark i derbyt mot IFK Osby. Är nu tillbaka i Kristianstad FC och på allvar redo att ta upp kampen om förstaplatsen.
  Övriga nominerade: 
  Max-Ludwig Gustafsson Roslund, VMA IK och Oskar Jansson, Vittskövle IF.

  Årets back:
  Joel Kronholm, Glimåkra IF

  Rutinerad backpjäs som hunnit bli 31 år, men som fortsätter att hålla en hög nivå och skulle hålla i högre sammanhang. Mittbacksklippa som är brytsäker och utrustad med en fin vänsterfot. Även ett offensivt vapen som gjorde fyra mål i femman under 2017.
  Övriga nominerade: Abdullah Ahmad, Näsby IF och André Johannesson, Sibbhults IF.

  Årets mittfältare:
  Edonis Krasniqi, Näsby IF

  Blixtsnabb, svårfångad och målfarlig ytterspringare som bidrog med 19 mål under Näsbys guldsäsong. 19-åringen har varit bäst på plan i många matcher under året och har ögonen på sig, men valde att stanna i Näsby när klubben nu gör comeback i fyran.
  Övriga nominerade: Berat Gjyrevci, Hanaskogs IS och Jakub Mesanovic, Näsby IF.

  Årets forward:
  Tony Svensson, Skepparslövs IF

  ”Tojje” gjorde makalösa 41 mål på 16 matcher och blev hela Skånes målkung. Han hade alltså inte en enda överman, och inte kvinna heller för den delen, i Skånes FF:s serier när det kom till att få bollen i nätet. Största insatsen gör den 34-årige forwarden, som själv har ett förflutet med missbruk, utanför planen där han hjälper unga som gamla till ett nyktert och drogfritt liv.
  Övriga nominerade: Max Sandberg, IFK Osby och Sanjin Tufek, Näsby IF.

  Årets tränare:
  Sejdi Bajrami, Näsby IF
  Grönevis egen Mourinho är en karismatisk och skönt engagerad tränarprofil som med sitt kloka huvud har gjort ett stort jobb med Näsby IF. 51-åringen ledde klubben till en dramatisk serieseger i femman och har på två år tagit Näsby IF från sexan till fyran. 
  Övriga nominerade: Jens Larsson, Vanneberga IF och Mikael Olofsson, Sibbhults IF.

  Årets nykomling
  Jakob Nilsson, Vanneberga IF

  Utsågs till ”årets spelare” i seriesegrande Vanneberga IF efter sin första riktiga seniorsäsong. Startade året som yttermittfältare, sattes som högerback och stannade där resten av säsongen. Bra teknik, trygg med boll, snabb, följsam och ett namn för klubbar högre upp att hålla ögonen på.
  Övriga nominerade: Wille Christiansson Bjärnums GoIF och Lukas Johansson, Hanaskogs IS.

  Årets mest värdefulla spelare:
  Mikael Nilsson, Näsums IF
  Enligt en del krävs det ingen motivering till det här priset och visst… det är väl få i den lokala fotbollen som är så värdefulla som 30-årige ”Micke” Nilsson. Med sina 33 mål och 17 målgivande passningar låg han bakom precis hälften av de 100 mål som Näsums IF gjorde i sexan.
  Övriga nominerade: Max-Ludwig Gustafsson Roslund, VMA IK och Edonis Krasniqi, Näsby IF.

   

  Kategori 2, division 2-division 4:
  Årets målvakt:
  Cajsa Börjesson, Röke IF
  Stor bidragande orsak till att lilla Röke fixade nytt kontrakt i tvåan och en av seriens främsta målvakter. Höjde nivån ytterligare under 2017, blev jämnare och stod för en rad avgörande prestationer.
  Övriga nominerade: Felicia Ahlm, Hjärsås/Värestorps IF och Nellie Kjellsson, Lönsboda/Treby.

  Årets back:
  Kajsa Kjerstensson, Röke IF
  Lugn och spelskicklig mittback som sprider trygghet. Bildar ett starkt försvarsblock tillsammans med målvakten Cajsa Börjesson och har precis som sin namne mer eller mindre varit med på hela resan upp till tvåan. Är även ett vapen framåt när man behöver flytta fram positionerna.
  Övriga nominerade: 
  Kajsa Damgaard, Wä IF och Ebba Zätterberg, Näsums IF.

  Årets mittfältare:
  Amanda Rosengren, Näsums IF
  Snabb och slitstark 20-årig Vibytjej med ett förflutet i KDFF:s organisation. Har blommat upp ordentligt i sin nya miljö och gjorde 18 mål som yttermittfältare – trots att motståndarna under hösten tvingades sätta in extra bevakning.
  Övriga nominerade: Tilda Jeppson, Wä IF och Saga Jontoft, Åhus IF.

  Årets forward:
  Therese Wallin, Åhus IF
  Gjorde 24 mål under sin debutsäsong i Åhus IF och vann skytteligan helt ohotad. Är en orädd forward som alltid har målet i sikte och kan göra mål både med fötter och huvud. Har Bullarens GoIF i Bohuslän som moderklubb och kom till Åhus via en höst i Fjälkinge IF.
  Övriga nominerade: Sandra Nilsson, Näsums IF och Nelli Åkesson, Vittskövle IF.

  Årets tränare:
  Fredrik Olsson, Åhus IF
  Guldtränare med ett brinnande engagemang. Lägger ner mycket tid och kraft på sitt uppdrag och lotsade elegant nykomlingen till serieseger i trean och en plats i tvåan 2018. Stortrivs i Åhus IF och går in på sin fjärde säsong i klubben.
  Övriga nominerade: 
  Stefan Isaksson, Vittskövle IF och Angelique Sandberg Winther, Näsums IF.

  Årets nykomling:
  Saga Jontoft, Åhus IF
  Talangfull mittfältare som har etablerat sig i det svenska F01-landslaget och som växte och utvecklades ytterligare under 2017. Efter seriesegern i trean med moderklubben tar hon nu steget över till damallsvenska Kristianstads DFF. Stort framtidsnamn att hålla ögonen på framöver.
  Övriga nominerade: 
  Louise Jarl Bergquist, Åhus IF och Tilda Jeppson, Wä IF.

  Årets mest värdefulla spelare:
  Amanda Rosengren, Näsums IF
  Vann interna målligan och blev femma i seriens skytteliga, bidrog starkt till Näsums fina femteplats som nykomling och har med sin attityd till match och träning blivit en förebild för både yngre och äldre i klubben,
  Övriga nominerade:
   Therese Ericsson, Önnestads BI och Julia Fält, Önnestads BI.