Veckans elva #12: Äkta hattrick och mäktigt solonummer

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Uttagningskommittén är klar och säsongens tolfte elva är här.
Max Aronsson, som gör sitt första år i seniorfotbollen, har tagit hand om rollen som målvaktsetta i Näsby IF på ett övertygande sätt och var bäst igen i division 4-laget för andra veckan i rad. Det kan vara värt att notera att det återigen fanns många kompetenta målvaktskandidater med i diskussionen kring den här elvan.
Näsums IF har kvicknat till i femman och slog inte bara topplaget Bjärnum, man får med två spelare i elvan: 15-årige (!) vänsterbacken Melvin Gran och ”James” Thongdi som gjorde en stark insats på mittfältet.
I backlinjen finns även förre sprinteresset Emil Zail som övertygade i succélaget Winnö IF och kryddade en fin insats med en läcker framspelning till 1–0-målet mot Mala (vinst med 2–1) innan midsommar.
Tollarp går starkt i femman och i 6–2-matchen mot Åhus IF var Johan Henningsson planens kung och både målskytt och framspelare.
Malas Mert Yanev bjöd på en alldeles egen show och stängde ner omgången med ett äkta hattrick i 3–1-segern mot Hanaskogs IS i division 5.
Sist men inte minst några rader om Zeid Abbas, Åsums BK. Abbas gjorde båda målen i 2–0-segern mot serieledande Wä och 2–0-målet var något alldeles extra med ett imponerande solonummer från egen planhalva. Årets mål i sexan, i alla fall om man frågar Åsums BK-anhängarna.

  ”Veckans elva” riktar sig till herrarnas division 4, 5, 6 och 7.

  Målvakt:
  Max Aronsson, Näsby IF

  Backar:
  Emil Zail, Winnö IF
  Samuel Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Melvin Gran, Näsums IF

  Mittfältare:
  Johan Henningsson, Tollarps IF
  Natthawit ”James” Thongdi, Näsums IF
  Mert Yanev, Mala IF

  Forwards:
  Pontus Axelsson, Yngsjö IF
  Måns Lilja, Broby IF
  Zeid Abbas, Åsums BK

  Ersättare:
  Oscar Isaksson, Broby IF
  Filip Andersson, Yngsjö IF
  Samuel Lindh, Winnö IF
  Simon Bernebring, Åsums BK
  Anton Lönnquist, Wä
  Adrian Pop, Farstorps GoIF
  Martin Nilsson, Broby IF (mv)