Veckans elva #12: Skyttekungar i högform

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Oskar Mårtensson, Tollarps IF, tar priset som veckans målkung med inte mindre än fem fullträffar i 6–2-segern mot Skepparslövs IF.
Bredvid honom placerar sig två av division 6-fotbollens absolut vassaste målgörare: Fredrik Frank, Winnö IF och Dennis Berg, Broby IF.
Fredrik Frank levererade ännu ett hattrick (hans tredje i rad och fjärde totalt i vår) i segermatchen och seriefinalen mot Näsums IF.
Dennis Berg ville inte vara sämre och bjöd på ett äkta hattrick inom loppet av åtta minuter när han vände seriefinalen mot Mala till en 3–1-seger för Broby. Berg har dessutom gjort mål i nio matcher i rad och på dessa nio matcher fixat 20 mål.
Det var också veckan när Hjärsås/Värestorps IF sopade bort måltorkan efter tre raka mållösa matcher. När det stormade som värst (fyra spelare stängdes först av och fick sedan lämna klubben) överraskade Hjärsås/Värestorp med att besegra topplaget Simrishamn med 2–0. Lukas Johansson gjorde båda målen och visade prov på stor lagkänsla när han trotsade krampen och fortsatte springa när benen inte längre ville och det inte fanns någon att byta med.
Det var också veckan när Hanaskogs IS (med Emil Nilsson som suverän på mittfältet) sprattlade till efter en blytung vår och skrällvann i derbyt mot Glimåkra.
I mellersta femman luggade Ovesholms IF serieledande Svalöv på segern (1–1) och målvakten Anton Nyström gjorde en kanonmatch med flera avgörande räddningar.

”Veckans elva” riktar sig till herrarnas division 4, 5, 6 och 7.

Målvakt:
Anton Nyström, Ovesholms IF

Backar:
Yaser Ezat, Näsby IF
Martin Bergvall, Hanaskogs IS
Nils Löfquist, Kiaby IF
Euron Hajdari, Hjärsås/Värestorps IF

Mittfältare/forwards:
Emil Nilsson, Hanaskogs IS
Linus Hurtig, Hjärsås/Värestorps IF
Lukas Johansson, Hjärsås/Värestorps IF
Fredrik Frank, Winnö IF
Dennis Berg, Broby IF
Oskar Mårtensson, Tollarps IF

Ersättare:
Joel Kronholm, Glimåkra IF
Christian Andersson, Hanaskogs IS
Florim Selaci, Hjärsås/Värestorps IF
Filip Gustavsson, Kiaby IF
Oskar Schuller, Glimåkra IF
Qendrim Sylejmani, Wä IF
Martin Nilsson, Venestads IF (mv)