Veckans elva #18: Höstjoker och äkta hattrick på tio minuter

Fotbollsbloggen, Veckans match

Ännu en elva är uttagen och dessutom med en rätt skaplig bänk…
Målvaktsvantarna går till Wisseltoftas Lucas Perez Lennart, som nollade guldlaget Strömsborg i nordöstra sjuan. Vannebergas Kristoffer ”Släggan” Persson vikarierade framgångsrikt som vänsterback i derbyt mot Fjälkinge och får sällskap i backlinjen av Yngsjöduon, kaptenen Marcus Olsson och Henrik Andersson som klev fram när det behövdes som mest och nollade Brösarp (vinst med 2–0) i östra femman.
Elliot Blennborn, matchens lirare med två mål och en assist, hade stor del i Brobys 4–3-seger mot Mala. Vleron Bashotaj övertygade stort på det centrala mittfältet när hans Hjärsås/Värestorp stängde ner Osby i fyran. Jimmy Rossander övertygar mer och mer till vänster i VMA och Hanaskogs kantspringare Rasmus Eriksson klämde till med ett äkta hattrick (dessutom säsongens första fullträffar för hans del) på tio minuter när Tollarp mosades med tennissiffrorna 6–0.
VMA IK:s yrväder Robin Holmquist håller hårt i sin plats i den här elvan och bjöd på ett nytt målfyrverkeri i fyran. Fyra fullträffar mot Näsby (seger med 9–4) innebär 18 totalt och ordentlig toppkänning även i skytteligan.
Johan Andersson smällde in tre mål för Winnö (5–0 mot Näsum) och beskrivs i Näsum-lägret (!) som ”galet bra”. Robin Gunnarsson har fått snurr på Vanneberga IF:s offensiv efter comebacken i sommar, bjöd på ett klassmål i derbyt mot Fjälkinge och kan bli en intressant joker i jakten på en kvalplats till trean.

***
Veckans guldstjärnor på domarsidan går till Andreas Svensson, Kristianstad, (debuterade som AD i allsvenskan under våren) som fick toppbetyg för sitt sätt att döma Näsum–Winnö och David Augustsson, Sölvesborg, som dömde Näsby–VMA.

  ***
  ”Veckans elva” riktar sig till herrarnas division 4, 5, 6 och 7.

  ***

  Målvakt:
  Lukas Perez Lennart, Wisseltofta IF

  Backar:
  Henrik Andersson, Yngsjö IF
  Marcus Olsson, Yngsjö IF
  Kristoffer Persson, Vanneberga IF

  Mittfältare/forwards:
  Rasmus Eriksson, Hanaskogs IS
  Elliot Blennborn, Broby IF
  Vleron Bashotaj, Hjärsås/Värestorps IF
  Jimmy Rossander, VMA IK
  Robin Holmquist, VMA IK
  Johan Andersson, Winnö IF
  Robin Gunnarsson, Vanneberga IF

  Ersättare:
  Tim Roskvist, Wä IF
  Jakub Mesanovic, Wä IF
  Anton Persson, Vanneberga IF
  Drilon Hajdari, Hjärsås/Värestorps IF
  Joakim Svensson, Balsby SK
  Marcus Thuvesson, Fjälkinge IF
  Olle Kjellman Olblad, IFK Osby