Veckans elva #20: Fyrverkeri av "Bröderna Brothers"

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Säsongens näst sista elva är också sannolikt en av de mest offensiva som har ställts på benen under året.
Jimmy Rooth höll nollan för Åhus IF mot Näsum (2–0) och framför honom i backlinjen gjorde Martin ”G” Gustafsson en eminent match. Urim Ahmeti och Robin Olsson var i allra högsta grad huvudpersoner i den galna målfesten (4–4) på Grönevi mellan Näsby och Fjälkinge. Urim Ahmeti var forward, mittback och forward, klämde in tre mål och var ett friläge från att bli fyramålsskytt. Robin Olsson lämnade backlinjen, flyttade upp sig själv och gjorde två av målen när Fjälkinge hämtade upp 1–4 till 4–4. Robin hade dessutom ett ribbskott i 90:e minuten och var alltså ytterst nära ett äkta hattrick på tolv minuter.
Doldisen och innermittfältaren Erik Nilsson får höga betyg efter Glimåkras skalp (2–1-vinst) mot guldjagande Winnö IF. Att Rasmus Nilsson är en skicklig och klok innermittfältare i VMA IK visste redan och enligt rapporterna var han planens bäste spelare i 4–0-segern borta mot Sjöbo. Klubbkamraten Robin Holmquist smällde in två nya mål och har blivit ett stående inslag i den här elvan i höst.
Sanjin Tufek är på väg mot serieseger med Wä i division 6 (kan bli guldfest mot Skepparslöv på lördag) och bjöd på två fullträffar mot Balsby. Ett av målen var en riktig delikatess, en elegant frispark från cirka 20 meter, ribba in.
Yngsjö IF:s Henrik Andersson var med i elvan för bara två veckor sedan – som back. Mot Sankt Olof fick han chansen som forward, smällde in tre mål och seglar in i veckans elva igen.
Till sist förstås veckans radarpar, bröderna Blennborn i Broby IF. Mot Ovesholm (vinst 4–1) gjorde Felix Blennborn alla fyra målen – och lillebror Elliot Blennborn assisterade till alla fyra. Dessutom hoppade storebrorsan Oliver Blennborn in som målvakt och höll nollan när ordinarie målvakten blev utvisad i 38:e minuten.

***

Veckans avspark stod naturligtvis Klas Olsson för. Vannebergas 62-årige trotjänare rullade igång hemmamatchen mot Hörby och medverkade därmed i sin 1030:e match för klubben. Domaren Guram Broy var med på noterna och bjöd publiken på Blekevallen på ett gott skratt när han, med glimten i ögat, varnade Klas Olsson för att han hade glömt ta av sig halsbandet…