Veckans elva #6: Mäktigt inhopp och vass derbyräddning

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

En ny elva, säsongens sjätte, är redo att ställas på benen. Det var många om budet även den här veckan och inte mindre än sju målvakter fanns med i diskussionen.
Vannebergas Tobias Carlsson, som när det kom till kritan i matchen mot Näsby visade varför han blev utsedd till årets målvakt i fjol, lägger vantarna på platsen som förstekeeper. Räddningen på Tony Boldurs jätteskott i slutet av matchen leker man inte med…
Division 4-derbyt på Grönevi var överhuvudtaget fartfyllt och sevärt, med fullt blås på båda håll. I Näsbys backlinje kan jag inte låta bli att lyfta fram Astrit Mehmeti, född 2001, skicklig, klok mittback och ett namn att lägga på minnet. Derbyts, och kanske hela omgångens, snyggaste mål stod Vannebergas Christoffer Ehlde för med ett mäktigt distansskott helt utan chans för duktige Max Aronsson.
Veckans gigant hämtar jag från Ädlavallen i Vånga där Oscar Hall gjorde ett mäktigt inhopp när VMA studsade tillbaka efter tre raka förluster och vann med 4–0 mot Rydsgård. Oscar Hall hoppade in i ett kritiskt läge med en spelare utvisad och en 1–0-ledning som hängde på en skör tråd, men satte på egen hand Rydsgårds backlinje i arbete och kryddade med ett elegant nickmål och en lika fin framspelning till Robin Holmquist. VMA-forwarden, som inte är helt nöjd med sin roll som inhoppare, försämrade inte sina aktier som startspelare framöver, om man säger så.
I de bakre leden imponerade VMA-kaptenen Rasmus Lundin, som med god hjälp av Mattias Kardum, hade sträng och framgångsrik bevakning på Rydsgårds skicklige forward Rasmus Ridell.

  Fatmir Ademi är visserligen ingen lokal domare, men dömde Näsby–Vanneberga i fredags och bjöd på en domarinsats som i alla fall jag gillade skarpt med rörlighet, timing och spelförståelse. Helsingborgsdomaren, som själv har spelat division 2-fotboll, har nog större uppgifter att vänta framöver.

  ”Veckans elva” riktar sig till herrarnas division 4, 5, 6 och 7.

  Målvakt:
  Tobias Carlsson, Vanneberga IF

  Backar:
  Hampus Karlsson, Kiaby IF
  Rasmus Lundin, VMA IK
  Astrit Mehmeti, Näsby IF
  Anton Haak, Tollarps IF

  Mittfältare:
  Christoffer Ehlde, Vanneberga IF
  Daniél Nilsson, Winnö IF
  Erlind Halili, Näsby IF

  Forwards:
  Filip Andersson, Yngsjö IF
  Oscar Hall, VMA IK
  Edonis Krasniqi, Näsby IF

  Ersättare:
  Mattias Kardum, VMA IK
  John Beck, Yngsjö IF
  Ken Bjuvegård, Yngsjö IF
  Jacob Emilsson, Winnö IF
  Samuel Lindh, Winnö IF
  Fahrudin Dusinovic, Kiaby IF
  Martin Arvidsson, Kiaby IF (mv)