Veckans elva #8

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

En ny stark elva är på plats och man kan lätt konstatera att det varit en speciell vecka med massor av fina målvaktsinsatser.
Inte mindre än åtta målvaktskandidater fanns med långt fram i uttagningsprocessen och det är, vad jag kan minnas, någon sorts rekord i sitt slag.
Valet föll till slut på Rasmus Nyman i Linderöds IF, som ofta får beröm och som enligt vissa är den stora anledningen till att Linderöd håller sig flytande i mellersta sexan. Med två ”monstermatcher” på fem dagar bidrog han starkt till sex poäng och full pott veckan som gick.
Bakom Rasmus Nyman hittar vi Niklas Mårtensson från Everöds IF. När ordinarie målvakten Filip Johnsson tvingades till akuten redan efter fem minuter byttes 16-årige Niklas in och murade igen målet med mängder av räddningar mot ”storebror” Tollarps IF.
I det starka utmanargänget på målvaktssidan fanns även…
Max-Ludwig Gustafsson Roslund, VMA IK, som totalt sett är traktens bäste målvakt på den här nivån.
Pontus Häggebrink, Fjälkinge IF, som är en stabil sista utpost hos serieledarna i nordöstra femman med tre nollor på åtta matcher och endast fem insläppta mål.
Martin Nilsson, Broby IF, som fått komma tillbaka från pensionen när ordinarie målvakten är skadad. Nilsson har hållit nollan i tre raka matcher.
Leo Engkvist Qvarnström, Sibbhults IF, som är en ung framtidsmålvakt och som stack ut i derbyt mot Hanaskog. Utan Leo hade derbyförlusten säkert runnit iväg till riktigt stora siffror.
Ermin Mocevic, Wä IF, som räddade en straff i viktigt läge när Wä till slut besegrade Huaröd.
Max Ruder, Hjärsås/Värestorps IF, som egentligen är forward men ställde upp för laget och tog plats mellan stolparna när Oskar Jansson var sjuk. Ruder passade dessutom på att hålla lagets första nolla.

Man får väl ändå säga att det har varit en ganska hygglig målvaktsvecka.
Redan nu på tisdagskvällen är det nya matcher i den lokala fotbollen – och därmed även starten på det som ska växa fram till nästa veckas elva.

”Veckans elva” riktar sig till herrarnas division 4, 5, 6 och 7.

Målvakt:
Rasmus Nyman, Linderöds IF

Backar:
Olle Nyman, Glimåkra IF
Jens Andersson, Vanneberga IF
Mattias Åkesson, Winnö IF
Vleron Bashotaj, Hjärsås/Värestorps IF
Mittfältare:
Qendrim Sylejmani, Wä IF
Linus Hurtig, Hjärsås/Värestorps IF
Erlind Halili, Hjärsås/Värestorps IF
Forwards:
Robin Gunnarsson, Vanneberga IF
Christian Vestberg, Fjälkinge IF
Dennis Berg, Broby IF

Ersättare:
Johan Andersson, Winnö IF
Samuel Jonsson, VMA IK
Arber Sabani, Mala IF
Robin Christensen, Ballingslövs GoIF
Fredrik Ottosson, Hanaskogs IS
Jeton Curri, Wisseltofta IF
Niklas Mårtensson, Everöds IF (mv)