Veckans elva #8: Vass målvakt och målmaskinen levererar

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Säsongens åttonde elva är uttagen efter en intensiv vecka med dubbla matcher för många.
När slussarna stängde vid lunchtid fanns det 32 kandidater att bolla med (återigen tack till alla som bidrar med förslag), men som vanligt finns det bara plats för elva plus sju.

  IFK Knislinge stod för något av veckans knall i den lokala fotbollen när man plattade till serieledande Lönsboda med 7–0 (!) i norra sexan. Yttermittfältaren Emil Arvidsson fick höga betyg och belönas med en plats i elvan. Han kunde dessutom fått sällskap av målvakten Mathias Brymell, men konkurrensen på den positionen var knivskarp med Åhus IF:s Jimmy Rooth och Malas målvaktstränare Marcus Persson, som höll nollan i sitt blixtinhopp, i högform.
  Jimmy Rooth, som förra veckan fick beröm som domare,  var helt omöjlig i 1–1-matchen mot Örkelljunga och lägger vantarna på rollen som förstekeeper.
  ”Killen måste förmodligen gjort sitt livs match. Jag tror han räddar sju av våra frilägen och lite till”, sa Örkelljungas tränare Besnik Vilanca, som vid den sista räddningen tog reservbollen vid sidlinjen och sparkade den lång väg i ren frustration.

  Rapporterna från Hjärsås IP säger att forwarden Emil Rydh var planens kung i derbyt mot VMA och eftersom jag vet att han är allround tar jag mig friheten och sätter honom som mittback i den här elvan. Det i sin tur ger mer utrymme för Jesper Larsson, Nävlinge IF, som gjorde sju mål på två matcher i nordöstra sexan och målmaskinen Benjamin Persson, Vinslövs IF.
  Efter lite torka gjorde Benjamin fyra nya mål mot Skepparslöv och toppar skytteligan på 14 mål. Fotbollsbloggen utsåg honom till årets nykomling i fjol när han gjorde 20 av Vinslövs 25 mål i femman – och man kan lugnt säga att krutet är torrt…

  Veckans domarplus går till Ariant Abazi (VMA–Näsby) som fick toppbetyg av Bladetsportens rutinerade fotbollsreporter Leif Westerhede:
  ”Han visade sig trots sin ringa ålder (22) vuxen den svåra uppgiften”.

  ”Veckans elva” riktar sig till herrarnas division 4, 5, 6 och 7.

  Målvakt:
  Jimmy Rooth, Åhus IF

  Backar:
  Nils Löfquist, Vanneberga IF
  Emil Rydh, Hjärsås/Värestorps IF
  Lucas Mårtensson, Hanaskogs IS

  Mittfältare:
  Emil Arvidsson, IFK Knislinge
  Marcus Thuvesson, Fjälkinge IF
  Tobias Block, Vanneberga IF
  Simon Svensson, Åhus HBK

  Forwards:
  Benjamin Persson, Vinslövs IF
  Oscar Hall, VMA IK
  Jesper Larsson, Nävlinge IF

  Ersättare:
  Andreas Lindh, VMA IK
  Anton Persson, Vanneberga IF
  Filip Olsson, Viby IF
  Jesper Fridlund, Strömsborgs IF
  Fredrik Ottosson, Hanaskogs IS
  Adam Nilsson, Åhus HBK
  Marcus Persson, Mala IF (mv)