Veckans elva #11: Straffhjältar och heta kvalspelare

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Elfte upplagan av veckans elva, och på samma gång säsongens första kvalelva, är uttagen.
Truppen domineras av Tosteberga/Nymölla IF, som slog ut Ovesholm i kvalet till femman, och Balsby SK, som i samma kval eliminerade Charlo efter en ordentlig straffrysare.
Från Tosteberga/Nymölla hämtas offensiva krafterna Zehrudin Jusupovic, som avgjorde första mötet i onsdags med ett sent segermål, och kantspringarna och ständiga hoten Marcus Johnsson och William Andersson. Från samma förening kommer även mittlåset Mattias Häggström och Felix Eriksson, som i returen effektivt såg till att Alexander Nilsson & Co i Ovesholm gick mållösa från Åsvalla.
Balsbys målvakt Fredrik Rubin, som tog ett friläge under ordinarie tid, var en vägg i straffläggningen och bidrog starkt till segern mot Charlo. Markus Lundahl (som många känner som Markus Svensson från tiden i Kristianstads FF) vikarierade som mittback med stor elegans och satte även den avgörande straffen och från Balsby kommer även Viktor Dahl som satte en av straffarna och enligt rapporterna var på spelhumör och ägde mittfältet.
Åhus HBK klev förbi Broby i kvalet till fyran på fler bortamål och pålitlige innermittfältaren Simon Svensson gjorde en ny stark insats och kliver in i elvan. Joel Svensson, med förflutet i IFK Hässleholm och Hässleholms IF, får höga betyg efter Finjas kvalvinst och tar med sig Jens Lockman, Ballingslövs GoIF:s 42-årige hårt jobbande mittfältsgeneral.

***
Det blir ytterligare två elvor innan säsongen är över och då är det spelare från de nio kvarvarande kvallagen som kan bli aktuella: alltså Åhus HBK, Finja IF, Vankiva IF, Sibbhults IF, Balsby SK, Mala IF, Tosteberga/Nymölla IF, Tollarps IF och Fjälkinge IF.

    ***

    Målvakt:
    Fredrik Rubin, Balsby SK

    Backar:
    Mattias Häggström, Tosteberga/Nymölla IF
    Markus Lundahl, Balsby SK
    Felix Eriksson, Tosteberga/Nymölla IF

    Mittfältare:
    Simon Svensson, Åhus HBK
    Jens Lockman, Ballingslövs GoIF
    Joel Svensson, Finja IF
    Viktor Dahl, Balsby SK

    Forwards:
    William Andersson, Tosteberga/Nymölla IF
    Zehrudin Jusupovic, Tosteberga/Nymölla IF
    Marcus Johnsson, Tosteberga/Nymölla IF

     

    Ersättare:
    Rasmus Jönsson, Finja IF
    Melvin Lindström, Finja IF
    Fredrik Persson, Balsby SK
    Karl Ryberg, Vinslövs IF
    Adam Karlsson, Vinslövs IF
    Martin Rantanen, Tosteberga/Nymölla IF
    Jasmin Cejvanovic, Vankiva IF (mv)