De har varit bäst i Mjällby AIF 2020

Fotbollsbloggen

I morgon söndag är det Allsvenskans Stora Pris, från klockan 15.00, där de bästa insatserna ska uppmärksammas.
Mjällby AIF var höstens lag, slutade femma som nykomling efter en rekordsäsong. Men Listerlaget har trots det inga finalister när allsvenskan ska tas i mål.
I väntan på Allsvenskans Stora Pris 2020 har jag roat mig med att utse, i mina ögon, årets bästa Mjällby-spelare:

Årets målvakt

Carljohan Eriksson
Konkurrerade med Marko Johansson, men när MFF-lånet tröttnade på rotationen och Mjällby och flyttade hem tog ”Saku” över och höll sig inte bara sig frisk och hel. Finlandssvensken axlade den stora rollen och var stabil under en höst när Mjällby vann hösttabellen i allsvenskan.

Årets back

Jesper Löfgren
Underskattad, och internt högt uppskattad, 23-åring som växte ut till den store försvarsgiganten i Mjällby-försvaret och var Marcus Lantz tydliga förstaval i konkurrens med Eric Björkander, Viktor Agardius och Max Watson. Tillhör norska Brann i två år till, men Hasse Larsson & Co gör nog allt man kan för att säkra upp mittbacken även under kommande säsong. 

    Årets mittfältare

    David Löfquist
    Lagkapten och kulturbärare som enligt många aldrig har varit bättre. Den evigt unge 34-åringen säger själv att har höjt lägstanivån och att det intensiva spelschemat, med mycket matcher och mer rehab mellan fajterna, passade honom bra. Bidrog i år med fem mål och fyra assist.

    Årets forward

    Moses Ogbu
    Kom stukad både fysiskt och psykiskt efter en tung sejour i engelska Grimsby, men blommade upp på Strandvallen, visade en enorm effektivitet och gjorde karriärens bästa säsong med 14 fullträffar och en tredjeplats i allsvenskans skytteliga. Raderade även ut Pär ”Pärlan” Erikssons rekord från 2012 (13 mål) över flest allsvenska mål i Mjällby-tröjan under en och samma säsong. 

    Årets mest värdefulla spelare

    Moses Ogbu
    Utan Moses Ogbu – ingen femteplats eller rekordsäsong i allsvenskan.

    Årets genombrott

    Adam Petersson
    Skolad i egna akademin och spelade faktiskt tre matcher för Nosaby IF i division 2 2019 utan att göra så mycket väsen av sig. Hårt jobbande mittfältare som visade redan på försäsongen att han skulle bli att räkna med och fem matcher från start och nio inhopp är minsann ingen pjåkig debutsäsong i allsvenskan.