Veckans lista

Fotboll, Listan

… eller tummen upp för:

Tollarps IF, som vann det så kallade ”E22-derbyt” mot Wä och utökade sin serieledning i sydöstra femman. 4–3-segern var lagets nionde vinst, men den grejades med nöd och näppe.

Åhus HBK, som fortsätter att övertyga i fyran. Besegrade Lunds SK och Genarp i veckan som gick och är nu uppe i sex matcher i rad utan förlust.

Östanå Bruks IF, som tog sex poäng förra veckan och svarade för en häftig upphämtning mot Bjärlöv (6–3) i söndags. Underläge 0–2 med 17 minuter kvar och sedan sex mål på nio minuter.

Kristianstads FF, som tog sin första seger på en månad och vann måste-matchen mot Norrby med 3–2. Nu väntar en intressant toppfight borta mot serieledande Varberg på lördag.

Vittsjö GIK, som gjorde ett litet ryck i damettan och har kopplat greppet om den allsvenska biljetten. Värsta konkurrenten QBIK tappade poäng mot Hovås/Billdal och bara några timmar senare vann Vittsjö borta mot Eskilstuna med 2–1.

… eller tummen ner för:
    Mjällby AIF
    , som förlorade stort mot Elfsborg och blev mållösa för sjunde gången i år. Statistiken var dessutom talande: bara två skott på mål. Det ser ut att bli en tuff säsong.

Rinkaby GoIF, som i kväll åkte på en svidande 3–9-smäll mot Kristianstad BoIS och fortsätter att gå kräftgång i sexan. Efter segern i premiären har det blivit nio matcher i rad utan seger.