Bloggen tippar division 2 Dam Södra Götaland

Fotbollsbloggen

Damernas division 2 Södra Götaland är en något gåtfull serie som är svår att få grepp om och därför nöjer jag mig med att plocka ut en tänkbar topp-fem lista.
Älmhults IF blev sjua i division 1 i fjol och får ta sig an favoritrollen. Offensiva Åhus IF division 1-kvalade mot Malmö FF i höstas, men har ett tungt tapp i skyttedrottningen Sofie Persson (32 mål i serien i fjol) som har bestämt sig för att sluta. Vissa övertalningsförsök lär pågå i kulisserna, men Josefine Mårtensson och Amanda Rosengren, som gjorde 41 mål tillsammans i fjol, är kvar i viktiga roller och även om truppen är något tunn kan det räcka ganska långt även i år. Och vem vet… Sofie Persson kanske blir sugen på spel igen?
Åhus IF har för övrigt skjutit på sin premiär och börjar borta mot Färjestaden (med tidigare Bromölla-spelaren Ofelia Medhammar i laget) först nästa helg den 15 april. ”Premiärmatchen” hemma mot Ramdala är inbokad den 6 juni.

 

Division 2 Dam Södra Götaland (topp-fem)

  • 1. Älmhults IF
  • 2. Färjestadens GoIF
  • 3. Åhus IF
  • 4. Lunds SK
  • 5. Sjöstaden DFF

   

  Premiäromgången:
  Fredag 7 april: Älmhults IF–FC Staffanstorp (13.00), IFK Karlshamn–Lilla Torg FF (13.30), Sjöstaden DFF Karlskrona–Lunds SK (14.00).
  Lördag 8 april: Lörby IF–Färjestadens GoIF (13.00).
  Måndag 10 april: Vellinge IF–Emmaboda IS (13.00).