Hemvändare spetsar Broby

Fotbollsbloggen, Silly season

Silly season är igång och André Stjärnstrand, backen som varit utlånad från Mjällby AIF till IFK Karlshamn under 2017, blev Bromöllas första värvning inför comebacken i tvåan.
Efter en halv säsong och serieseger med Nosaby IF kan backen Fabian Welander vara på väg tillbaka till Kristianstad FC.
Dennis Berg lämnar Glimåkra IF och återvänder till Broby IF. Berg gjorde 15 mål i femman i år och blir naturligtvis ett fint tillskott när Broby nu ska försöka studsa tillbaka efter den bittra nedflyttningen till sexan.
Johan Lindhe, tidigare i bland annat Åhus HBK, Åsum och Tollarp, har en ny roll som spelande assisterande tränare i Edenryds IF, det nya division 5-laget.
Viktor Dahl
följer inte med Tollarps IF ner i sexan, utan är i stället en av initiativtagarna till Balsby SK:s comeback i sjuan. Samma sak med Fredrik Persson, Tollarp, och Joakim Svensson, tidigare spelare i Tollarps IF och KFF.
Emma Sjödahl, allsvensk spelare i Kristianstads DFF 2009 och senare även tre allsvenska säsonger i Vittsjö GIK, gör comeback i Röke IF i tvåan. Emma får sällskap av brorsan Julius Sjödahl som är ny tränare för Röke.

***
Namnen ovan är bekräftade och under avdelningen rykten, som vi tills vidare får ta med en liten nypa salt, finns naturligtvis också en rad namn: Åhus HBK, som åkte ner i femman, uppges leta nya spelare och ska bland annat kika på målvakt. Här figurerar namn som Edvin Iversen, Kristianstad FC, och Jimmy Roth, Åhus IF.
Kristoffer Persson i Yngsjö IF är en annan ryktenas man och uppges vara på väg till nya division 5-laget Vanneberga IF.

***
Frimånaden är bara drygt två veckor bort, då har så kallade amatörer under tiden 15 november–15 december rätt att gå fritt till annan förening.

    ***
    Är det någon du känner till som bytt eller är på väg att byta klubb så tar jag tacksamt emot tips. Mejla patrik.persson@kristianstadsbladet.se eller skicka via twitter @kbpersson