Fotbollsbloggen

veckans-plus

Kristianstads FF
(5–2 hemma mot Värnamo)
I stort sett allt gick KFF:s väg i helgen. Underhållande spel, vass offensiv och en solklar seger mot Värnamo och som inte det var gott nog så gick toppkonkurrenterna Skövde och Öster på pumpen. Plötsligt finns superettan inom räckhåll igen.

VMA IK
(4–1 borta mot Älmhult)
Älmhult hade inte förlorat hemma sedan 2007. Det brydde sig inte VMA ett dugg om, tog ännu en seger och rusade upp på kvalplatsen. I helgen avgörs allt och VMA har chansen att gå hela vägen.

Tosteberga/Nymölla IF
    (3–1 borta mot Åhus HBK)
    Fyrans just nu bästa lag? Exakt, efter Åhus-skalpen är formstarka Tosteberga nu uppe i fyra raka segrar och det kan bara överlägsna serieledarna Höör matcha.

Glimåkra IF
    (3–2 hemma mot Sibbhult)
    Första derbysegern mot Sibbhult på fem år och sjunde raka segern i norra femman. Striden om seriesegern står nu mellan Glimåkra och Hanaskog.

Ovesholms IF
    (10–3 borta mot Önnestad)
    Tio mål och sex redan före paus. Ovesholm gjorde sin bästa halvlek under Håkan Hellbergs ledning. Luktar kval till fyran lång väg.

Plus i kanten till…
    … Everöds IF
    som slog Vittskövle med 4–2 i sexan och är på väg att ta sin andra raka serieseger.
    … Nosaby IF som slog Lödde med 3–0 trots stort manfall i truppen.
    … Hästveda IF och Lönsboda GIF som vann igen och håller förlustnollan intakt i norra sexan.
    … Åsums BK som vann det heta mötet med Vanneberga och bäddade för en ren seriefinal mot Brösarp på söndag.
    veckans-minus

Önnestads BI
    (3–10 hemma mot Ovesholm)
    Svala Önnestad blev iskalla Önnestad med en pinsam storförlust på hemmaplan. Förnedringssiffrorna säger väl det mesta?

Kristianstad BoIS
    (2–2 hemma mot Tollarp)
    Det omöjliga blev möjligt. Helgens kryss räckte inte långt och de topptippade Kåboisarna åkte verkligen ner i sexan. Hur kunde det bli så fel?

Edenryds IF
    (0–3 hemma mot Rinkaby)
    Ny förlust, den fjärde raka, och på väg rakt ner i källaren. Edenryd har det tungt och nu väntar en klockren ödesmatch borta mot Venestad på lördag.