Här är det som gäller för turneringen 2009/2010.
Reglerna har även en egen sida bland mycket annat som handlar om Alliansen.

SENIOR

LAGET
Får i varje match bestå av målvakt, fyra utespelare och fyra avbytare. Minsta antalet spelare på planen målvakt+en utespelare. Ingen spelare får delta i mer än ett lag. Spelare som deltagit i ungdomsturneringen får delta i herr/damturneringen.

TÄVLINGSFORM
    Cupspel med speltid 2×10 minuter med en minuts paus. Vid oavgjort resultat vid full tid gäller följande:
    ”Sudden Death”, där man tar ut en spelare efter två minuter  osv. Varje lag skall bestå av minst en målvakt och en utespelare. Målvakt får ej bytas mot utespelare under spelets gång. Efter två minuter skall tidtagare blåsa av och varje lag tar ut en spelare. Domaren gör nedsläpp osv.

KLÄDSEL
    Reglementsenlig klubbdräkt samt gymnastikskor med sula som inte färgar ifrån sig på golvet. Spelare får inte bära föremål, som kan skada andra spelare. Det åligger ansvarig ledare att åtgärda detta innan match.

BOLLEN
    ”Five a side – boll” nr 4.

BYTEN
    Flygande byten är tillåtna. Målvakt får endast bytas när bollen är ur spel. Byten sker vid resp. lags spelarbås. Inträde av avbytare får ej ske förrän den spelare som ersätts lämnat planen. Domaren har rätt att varna spelare som gjort felaktigt byte.

DOMARE
    Tvådomaresystem tillämpas. Vid seniormatch: Två distriktsdomare.

SPELET
    Målet mäter 2×5 meter.. Av handbollsplanen används: kortlinje, mittlinje och straffområdeslinje. Straffpunkten är 7,5 meter från mållinjen. Vid avspark ska bollen spelas framåt. Motståndare får ej befinna sig närmare än 5 meter. Inspark sker från sidolinjen när bollen hamnat utanför spelplanen på långsidan. Utkast av målvakt görs när bollen gått ur spel vid kortsidan Målvaktsutkast ska ske inom sex sekunder. och kastas ut ur straffområdet men ej över mittlinjen. Efter målvaktsräddning får målvakten kasta bollen över mittlinjen. När målvakten kastat ut bollen får han ej ta upp bollen igen. I alla åldersgrupper gäller att målvakt ej får ta upp bollen med händerna vid tillbakaspel.

STRAFFSPARK
    Straffspark skall läggas från straffpunkten, 7,5 meter från mållinjen. Målvakten ska stå på mållinjen tills straffsparken lagts. Målvakten får förflytta sig i sidled men ej framåt eller bakåt innan straffsparken lagts.

FRISPARK
    Samtliga är direkta. Skuldror och glidtacklingar är inte tillåtna. Alla frisparkar skall läggas inom fyra sekunder annars går frisparken över till motståndarna. När frispark läggs skall motståndare ej vara närmare än fem meter.

INSPARK/HÖRNSPARK
    Samma avståndsregler som vid frispark. Även fyra sekundersregeln gäller.

UTVISNING
    Två varningar under samma match medför utvisning för resten av matchen. Grov förseelse medför utvisning direkt. Spelare som utvisats får ej delta i nästa match. Men avbytare får sättas in efter utvisningstidens slut (två minuter). Utvisning (en minut) döms när bollen spelas över sidosargen, över andra reklamskyltsraden på kortsidan  eller träffar i taket eller i nedhängande utrustning.

AVBROTT I SPELET
    Domaren bestämmer ”med stopptecken” när tiden skall stoppas. Detta kan ske vid t.ex. skada eller om bollen spelats upp på läktaren.

BENSKYDD
    Godkända benskydd för licensierade spelare är obligatoriskt.

ÖVRIGT
    Svenska Fotbollsförbundets regler gäller.

KOMPLETTERANDE REGLER FÖR SENIORER – ALLIANSEN

SPELET
    Bollen är ur spel på långsidan då den passerat över sargen .
    Spelare som ”okontrollerat/med vilje spelat bollen över sargen, utvisas en minut.

Bollen är ur spel på kortsidan då den passerat över andra raden av reklamskyltar.
    Spelare som ”okontrollerat/med vilje spelat bollen över andra raden av reklamskyltar, utvisas en minut.

Hörna döms om försvarande spelare inkl. målvakt touchar(spelar) bollen över andra raden av reklamskyltar eller bollen lagt sig ovanpå målnätet.

Bollen är ur spel när den spelas upp i taket eller träffar nedhängande utrustning. Spelare som ”okontrollerat/med vilje spelat bollen upp i taket eller träffar nedhängande utrustning, utvisas en minut.

Kristianstads Fotbollsallians
    Kristianstads Fotbollsdomarklubb

Regler för Kristianstads Fotbollsallians inomhusturnering,
    för ungdomar 2009/2010.

LAGET
    Får i varje match bestå av målvakt, fyra utespelare och fyra avbytare. Minsta antalet spelare på plan målvakt+en utespelare. Dock får ingen spelare delta i mer än ett lag. Ungdomsturneringen gäller per åldersgrupp. Spelare som deltagit i ungdomsturneringen får delta i herr/damturneringen. Överårig spelare, som fått åldersdispens för inomhusspel godkänd av Skånes FF får spela i samtliga turneringar sanktionerade av Skånes FF.

Gruppspel med fyra lag per grupp. I undantagsfall tre eller fem lag per grupp. Speltid 1×13 minuter. Två lag per grupp går vidare till slutspel med cupregler.
    Cupregeler: I händelse av oavgjort resultat vid full tid gäller följande: ”Sudden death” där lagen tar ut en spelare efter två minuter. osv. Varje lag skall bestå av minst en målvakt och en utespelare. Målvakt får ej bytas mot utespelare under spelets gång. Efter två minuter skall tidtagare blåsa av och varje lag ta ut en spelare och domaren gör nedsläpp. För att utse etta respektive tvåa i gruppen gäller: a) inbördes möte
    b) målskillnad
    c) straffsparkar (Sudden death)

KLÄDSEL
    Reglementsenlig klubbdräkt samt gymnastikskor med sula som ej färgar ifrån sig på golvet. Spelare får inte bära föremål som kan vara farliga för andra spelare. Det åligger ansvarig ledare att åtgärda detta före match.

BOLLEN
    ”Five a side” – boll nr 4.

BYTEN
    Flygande byten är tillåtna men målvakt får bara bytas när bollen är ur spel. Bytena sker vid resp. lags spelarbås. Inträde av avbytare får ej ske förrän den spelare som ersätts lämnat planen. Domare har rätt att varna den spelare som gjort felaktigt byte.

DOMARE
    Tvådomaresystem tillämpas.
    P 16: 2 distriktsdomare.
    F 12-16 : 1 distriktssdomare + ungdomsdomare eller 2 utbildade.
    P 12-14 : ungdomsdomare.

SPELET
    Spelas med Sv. FF:s regler för ”Five a side” som grund.
    Målet mäter 2×5 meter. Av hanbollsplanen används sidolinje, kortlinje, mittlinje och straffområdeslinje. Straffpunkten är 7,5 meter från mållinjen. Vid avspark skall bollen spelas framåt. Motspelare får ej befinna sig närmare än 5 m. Inspark ersätter inkast när bollen passerat sidlinjen. Målkast ersätter inspark när bollen passerat kortlinjen. Målkast skall ske inom sex sekunder och bollen kastas ut ur straffområdet men ej över mittlinjen. När målvakt kastat ut bollen får denne  ej ta upp bollen igen. I alla åldersgrupper gäller att målvakt ej får ta upp bollen med händerna vid tillbakaspel. Bollen är ”död” vid träff i taket eller i nedhängande utrustning (nytt).

STRAFFSPARK
    Straffspark ska läggas på straffpunkten 7,5 meter från mållinjen. Målvakt ska stå på mållinjen tills straffsparken är lagd.. Målvakt får flytta sig i sidled men ej framåt eller bakåt innan straffsparken är lagd.

FRISPARK
    Samtliga är direkta.. Skuldror och glidtacklingar är inte tillåtna. Vid frispark skall motståndare ej vara närmare än fem meter. Alla frisparkar ska läggas inom fyra sekunder,  annars går frisparken över till motståndaren.

Samma avståndsregel som vid frispark. Även fyra sekundersregeln gäller.

UTVISNING
    Två varningar under en match medför utvisning resten av matchen. Grov förseelse ger utvisning direkt. Spelare som utvisats får ej delta i nästa match men en avbytare får sättas in efter utvisningstidens slut (två minuter).

Domaren bestämmer med ”stopptecken” när tiden skall stoppas. Det kan ske vid skada eller då bollen spelats upp på läktaren.