Fotbollssäsongen lider mot sitt slut. Det är nu bara Mjällby, Kristianstads FF, IFK Hässleholm, Hanaskog, Åsum, Åhus IF:s damer, Trebys damer och kanske Österslöv som har mer kvar att spela.
Därför blir detta säsongens sista lista.

… eller tummen upp för:
Vittsjö GIK
, som höll stilen hela vägen och förblev obesegrat i södra damettan. 2-0-segern mot Öster i sista omgången gav en slutrad på 22 matcher, 20 segrar, 2 oavgjorda, 0 förluster . Imponerande och sällsynt även om Tyresö vann norrettan 2009 utan en enda förlust.

IFK Hässleholm, som står med ena benet i tvåan igen efter en stark slutforcering hemma mot Nike. Det såg inte vidare bra ut med 2-2 och tio minuter kvar, men då vinklade Filip Thurn in 3-2 och Mattias Andersson nickade in 4-2 i 90:e minuten. Mål som kan bli guld värda när kvalet ska summeras på lördag.

FC Hessleholm, som stärkte sin ställning som traktens fjärde bästa damlag efter KDFF, Vittsjö och Glimåkra. FC besegrade Vången med 3-1 på bortaplan och spelar därmed division II-fotboll nästa säsong.

Yngsjö IF, som vi välkomnar tillbaka till femman efter en säsong i sexan. Grunden la man hemma med en 3-1-seger mot Furtuna och då räckte det länge med 1-1 borta i returen.

Vankiva IF, som efter en mäktig höst kvalade sig upp i sexan. Jan Vendels gäng avslutade seriespelet med sju (!) raka segrar och med en 2-1-seger borta mot Härslöv i kvalet satte man punkt på bästa sätt.

… eller tummen ner för:
    Kristianstad BoIS
    , som får ta plats i skamvrån efter en förnedrande storförlust mot Uppåkra. Även om motståndet nu var bra – 0-9 är förstås både pinsamma och oacceptabla siffror.

Åsums BK, som måste hoppas på ett mirakel i kvalreturen. 0-4 hemma mot Näset/Höllviken var en ordentlig käftsmäll som med största sannolikhet kommer att kosta Åsum division IV-platsen.