Skön läsning om Worthington

Fotbollsbloggen

Minns ni Frank Worthington?
Engelsmannen och kultfiguren som dök upp i Mjällby 1980 och älskades av männen och kanske framförallt av kvinnorna.
Jag hade själv förmånen att se honom live på Strandvallen och jag såg bland annat hans sista match mot Malmö FF 30 juli innan han åkte hem till England.
I senaste numret av fotbollsmagasinet Offside (världsklass) har tidningens läsare röstat fram sina allsvenska favoriter.
Given i elvan, till min stora förtjusning:
Frank Worthington.
En playboy som hunnit bli 58 år.
Offside letade upp ”Frankie boy” och bjuder på skön läsning om liraren som hade betald semester under sin tid i Mjällby.
Han gjorde tolv matcher, fyra mål och innan han lämnade Mjällby sa han att den klubb han trivts bäst i är Hanöhus night club.
Anders Linderoth, som spelade i Mjällby på den tiden, bjuder på ett citat som säger det mesta om Worthington.
”Han var ju väldigt trevlig, men inte särskilt arbetsvillig. När vi tränade låg han på stranden. Han kom förbi i badbyxor ibland och kollade”, säger Linderoth till Offside.
Uttalandet är redan en klassiker.
Storyn är kul, men också tragisk.
Vi får också en bild av en man som struntar i sina barn. Kontakten med sonen Frank Worthington Junior är nästintill obefintlig och junior, som är uppväxt i Sverige hos sin svenska mamma, är i dag tränare i Rågsved.
Senior bor i Outlane utanför Huddersfield med sin fru, före detta fotomodellen Carol. Han försörjer sig med att stå för underhållningen efter maten på middagar för företag och fotbollsklubbar.