Veckans elva #1: Heta hemvändare och fyramålsskytt i 32:a premiärmatchen

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att presentera första elvan för säsongen 2023.
I division 4 inledde Vanneberga IF med en övertygande 4–1-seger mot Öja FF. Nyförvärvet från Yngsjö, Kristian Ekstrand, som får axla en mer defensiv roll i den här elvan, övertygade och plusbetyg delas även ut till anfallslinjen med tvåmålsskytten Viktor Thell i spetsen.
IFK Osby fick en flygande start i division 5, med en 8–0-seger mot Tosteberga/Nymölla IF, och hemvändarna och poängspelarna Max Sandberg och Viktor Pettersson gjorde ingen besviken. Sandberg levererade tre mål och en assist. Pettersson assisterade till två mål och hans comeback beskrivs som fenomenal.
Efter 40 mål på två säsonger i Brösarp tog det bara sju minuter för nyförvärvet Fabian Sandgren att göra sitt första seriemål för Åhus HBK som knockade Sövestads IF med 11–0 i division 5 Östra. Totalt blev det fyra mål för Sandgren i premiären och den kvicke forwarden ser ut att bli svårstoppad även i år.
Fyramålsskytten Filip Darlin satte tonen direkt och inledde säsongen med ett äkta hattrick på sju minuter när Wisseltofta IF körde över Tjörnarps BoIF med 13–1.
Wä IF tog en tung premiärseger (2–1) mot förväntade toppkonkurrenten Huaröds IF och högerbacken Hamza Alsheih, som gjorde 1–0-målet redan i första minuten, tar plats i elvan tillsammans med målvakten Oscar Svanström, som kryddade en stark andra halvlek med en högklassig räddning i slutminuten.
16-årige vänsterbacken Måns Nilsson imponerade på många, och kan vara ett namn att hålla koll på framöver, när Vittskövle IF fick en smakstart på säsongen och besegrade Ovesholms IF med 2–0 på Möllekullen.
Omgångens målparty i division 6 Nordöstra B stod Everöds IF för när man golvade grannen Gärds Köpinge IF med 13–0. 48-årige Jonas Håkansson gjorde sin 32:a (!) seriepremiär och firade med fyra mål. Yttermittfältaren Oskar Ohlsson var ännu värre och landade på sex fullträffar.