Veckans elva #1: Projektil, skalper och den långa sviten som tog slut

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Det har blivit dags att presentera första elvan för säsongen 2022.
I division 4 bjöd nykomlingen Broby IF på en smaskig knall och målvakten Max Softberg övertygade och höll tätt, tillsammans med ett ramstarkt försvar, när seriefavoriten Tomelilla nollades ”hemma” (nåja) på Trollavallens konstgräs i Glimåkra.
Åhus HBK, med Bernhard Svanström som den framträdande spelaren i de bakre leden, hade 2–0 och var på väg mot en fin skalp borta mot Veberöd, men fick nöja sig med en poäng efter hemmalagets upphämtning till 2–2.
Rasmus Hedlin, nyförvärvet från Kristianstad FC, fick en smakstart i Vanneberga IF och prickade in det sköna kvitteringsmålet som räddade ett kryss hemma mot Ystads IF.
Samuel Lindh hade också en fin och poängstark debut i Ifö Bromölla IF. Den spelskicklige mittfältaren från Nosaby IF spelade fram till ett mål och satte själv det avgörande 2–1-målet hemma mot Öja FF.
Joel Wedenell behöver väl ingen närmare presentation och den notoriske målgöraren, som numera är spelande tränare i moderklubben Glimåkra IF, slog till direkt med två fullträffar i den snöiga 3–2-segern hemma mot Gärsnäs i fredags.
I division 5 duggade premiärknallarna tätt och nykomlingen IFK Knislinge fick en pangstart och besegrade topptippade Bjärnum med 5–2 på bortaplan. Matchens behållning var tveklöst Rasmus Johanssons projektil till 2–0-målet.
Nävlinge IF, som fick spela sin hemmamatch på Österås konstgräs, dammade till Osby med 5–0 och Johan Olofsson, i de bakre leden och nyförvärvet Emil Nilsson, på mitten, var starka pjäser i vinnarlaget.
Sibbhults IF sparade inte heller på krutet och yttern Melker Svensson gjorde två mål och var ständigt på språng i 7–0-segern mot ett sargat Hjärsås/Värestorp (med bara elva spelare i matchtruppen).
Mittfältaren Visar Maliqi och mittbacken Astrit Mehmeti glänste när Vilan BoIS inledde sin division 5-sejour med att slå fjolårets topplag Edenryds IF med hela 5–0. Det var dessutom Edenryds första hemmaförlust i seriesammanhang på två och ett halvt år efter 16 raka utan förlust.

***

  Veckans elva #1
  1. Max Softberg, Broby IF
  2. Astrit Mehmeti, Vilan BoIS
  3. Bernhard Svanström, Åhus HBK
  4. Johan Olofsson, Nävlinge IF
  5. Rasmus Hedlin, Vanneberga IF
  6. Visar Maliqi, Vilan BoIS
  7. Samuel Lindh, Ifö Bromölla IF
  8. Emil Nilsson, Nävlinge IF
  9. Rasmus Johansson, IFK Knislinge
  10. Joel Wedenell, Glimåkra IF
  11. Melker Svensson, Sibbhults IF

  Ersättare:
  Emil Ashoor, Vilan BoIS
  Emil Rydh, Broby IF
  Jesper Larsson Odenmalm, Nävlinge IF
  Jonathan Brodén, Hästveda IF
  Noah Lindecrantz, Sibbhults IF
  Oscar Isaksson, Broby IF
  Timmy Jardeskog, Viby IF

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 19 april.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.