Veckans elva #1: Överraskningar och Bergsäker debut

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Vi fick vänta länge och tålmodigt på att fotbollen skulle komma igång, och nu är till och med säsongens första ”veckans elva” på plats.
Hjärsås/Värestorp var illa ute i division 4, men vände och vann med en spelare utvisad. Nyförvärvet Robin Moustafa, förra säsongen i Fjälkinge, kryddade en stark debut med att sätta det avgörande 3–2-målet. Även Edonis Krasniqi, återbördad efter en kort sejour i Bromölla, visade fin form direkt i säsongsinledningen och gjorde säsongens första mål på Hjärsås IP.
Vänsterbacken David Berg, nyförvärvet från IFK Osby, fick en smakstart i Broby och stängde ner Farstorps offensiv på ett imponerande sätt. Att det blev en assist gjorde inte debuten sämre.
Nävlinge IF, som tippas få det tufft i femman, bjöd på en riktigt fin knall direkt mot förväntade topplaget Hästveda. Det belönas med två platser i elvan. Målvakten Viktor Andersson fick två straffar mot sig och räddade den ena som blev helt matchavgörande. Högerbacken Johan Olofsson sparade inte på krutet och imponerade med arbetskapacitet och lungkapacitet som en blåsbälg.
Noah Lindecrantz gjorde en fin premiär och båda målen när Sibbhult besegrade Wä med 2–1. Innermittfältaren visade att han har mognat rejält i spelet sedan i höstas.
Henrik Sörensen Larsson, som skolats om till wingback inför den här säsongen, var Edenryds bäste spelare i 2–1-segern mot Winnö i division 5.
Yngsjö, nykomling i femman, var en annan positiv överraskning som premiärvann mot Esperöd. Mittbacken Christian Olsson var planens gigant, följsam, trygg med boll och gjorde några riktigt viktiga brytningar och mittfältaren Calle Braun visade också strålande premiärform.
I samma serie inledde Åhus HBK med en 2–1-vinst mot IFK Ystad och Robin Svedberg Roth stack ut rejält med en stark insats som mittback.
Everöd snuvade jättefavoriten Tollarp på en poäng (1–1) i ett hett derby i sexan och Lucas Löf, som imponerade både i luften och med fina glidtacklingar, var en stark poängfixare för Everöd.

 

  ***

  Veckans elva #1
  1. Viktor Andersson, Nävlinge IF
  2. Lucas Löf, Everöds IF
  3. Christian Olsson, Yngsjö IF
  4. Robin Svedberg Roth, Åhus HBK
  5. Johan Olofsson, Nävlinge IF
  6. David Berg, Broby IF
  7. Noah Lindecrantz, Sibbhults IF
  8. Henrik Sörensen Larsson, Edenryds IF
  9. Calle Braun, Yngsjö IF
  10. Robin Moustafa, Hjärsås/Värestorps IF
  11. Edonis Krasniqi, Hjärsås/Värestorps IF

  Ersättare:
  Johannes Mårtensson, Yngsjö IF
  Mattias Häggström, Tosteberga/Nymölla IF
  Anton Larsson, Tosteberga/Nymölla IF
  Martin Basti, Everöds IF
  Sebastian Ahlfeldt, Nävlinge IF
  Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Samuel Malmberg Sankilampi, Tollarps IF