Veckans elva #10: Berats raket och glödhet skyttekung att hålla koll på

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Här är nu säsongens tionde elva…

Ytterspringaren Herman Olsson var ett trevligt utropstecken och fick, med all rätt, mycket beröm när Åhus HBK, med en man utvisad sista 25, derbykryssade mot topplaget Ifö Bromölla IF efter Albin Sannemos 1–1-mål i 89:e minuten.
Forwarden Simon Omari och målvakten Daniel Tell Feustel (som höll nollan i andra matchen i rad och fjärde totalt i år) var toppar när Bjärnums GoIF satte ner foten i division 5 Nordöstra och besegrade vårens succélag Hästveda IF med 4–0 hemma på Sparbanksvallen.
Mittbacken Egzon Ademi styrde och ställde med pondus och satte inte en fot fel när formstarka Mala IF (som plockat 19 av 21 poäng på de senaste sju matcherna) besegrade Hjärsås/Värestorps IF med 6–0 och seglar upp som en allt hetare utmanare i division 5 Nordöstra.
Gabriel Granqvist, mittback i Sibbhults IF, var något av matchens lirare i 3–3-derbyt mot Hanaskogs IS hemma på Färevallen. Han hade god konkurrens, och många heta dueller med forwarden Oscar Hall som möjligen gjorde sin bästa match i Hanaskog-tröjan.
Mittfältaren och målskytten Firas Soubhi Heeder var bäst när Vilan BoIS besegrade IFK Osby med 4–1 och tog en efterlängtad seger efter tre raka kryss.
Roger Christensen, av en del ansedd som en av seriens bästa innermittfältare, beskrivs som suverän när Tosteberga/Nymölla IF vann med klara 5–0 i det prestigeladdade derbyt mot Edenryds IF i division 5 Nordöstra.
Berat Gjyrevci styrde och ställde i vanlig ordning och skickade upp en stilig raket i nättaket när Tollarps IF besegrade Brösarps IF med 3–1 och tog en efterlängtad seger i division 5 Östra efter några tuffare veckor.
Daniel Malmros blev utsedd till matchens lirare när Näsums IF vann tungviktsmötet mot Fjälkinge IF med 3–2 och spetsade till den knallhårda toppstriden i division 6 Nordöstra A ytterligare.
Sist men inte minst en liten outsider från gränslandet, sydväst om Huaröd och Degeberga. I Önneköps IF finns hetaste målgöraren i division 6 Nordöstra B. Emil Jovicevic är ett namn att hålla koll på. Han har gjort mål i de sju senaste matcherna, gjorde alla tre målen när Önneköp besegrade Degeberga med 3–2 och toppar skytteligan på 17 fullträffar.

  ***

  Veckans elva #10
  1. Daniel Tell Feustel, Bjärnums GoIF
  2. Egzon Ademi, Mala IF
  3. Gabriel Granqvist, Sibbhults IF
  4. Daniel Malmros, Näsums IF
  5. Herman Olsson, Åhus HBK
  6. Firas Soubhi Heeder, Vilan BoIS
  7. Roger Christiansen, Tosteberga/Nymölla IF
  8. Berat Gjyrevci, Tollarps IF
  9. Emil Jovicevic, Önneköps IF
  10. Oscar Hall, Hanaskogs IS
  11. Simon Omari, Bjärnums GoIF

  Ersättare:
  Hugo Svensson, Bjärnums GoIF
  Jawed Nadiri, Tosteberga/Nymölla IF
  Jesper Olsson, Tosteberga/Nymölla IF
  Joel Åberg, Vanneberga IF
  Naim Zhegrova, Tollarps IF
  Niclas Svensson, Vanneberga IF
  Ufuk Tahtali, Tollarps IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 21 juni.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.