Veckans elva #10: Nyförvärven, nollorna och nya hemmaskalpen

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Veckans elva är uttagen och det innebär att det har blivit dags att presentera säsongens tionde upplaga…
Glimåkra IF spelade 1–1 borta mot Tomelilla och det är topplagen i division 4 Östra som verkar locka fram det bästa av Göingelaget. I Glimåkra övertygade 16-årige debutanten Melker Svensson som högerback och speedige Jesper Eriksson levererade både mål och en stark arbetsinsats.
I division 5 Nordöstra tog Nävlinge IF en fin skalp mot topplaget IFK Osby och visade återigen att inget lag går säkert hemma på ”Åsen”. Bland flera starka kandidater i hemmalaget stack Sebastian Ahlfeldt (försvarsgeneral och målskytt) och slitstarke mittfältaren Alexander Tillman (som slog in en hörna direkt i mål) ut i 4–2-segern. Värt att notera är att Nävlinge har tagit 12 av sina 13 poäng hemma på Nävlinge IP.
Adam Lewin Käll imponerade som mittback när Wä IF besegrade formstarka topplaget Bjärnum med 2–1.
Hampus Roslund
fortsätter att vara glödhet i Broby IF och bjöd på tre nya fullträffar när serieledarna besegrade Hästveda med 4–2. Roslund toppar nu skytteligan med sina elva mål på tio matcher. Helgen blev inte sämre för Broby av att både Osby och Bjärnum förlorade och att avståndet ner till tvåan (Osby) nu är hela åtta poäng.
Mohammed Hadi hade stor del i Edenryds 4–1-seger mot Farstorp. Hadi var ett ständigt orosmoment på sin kant, fixade en straff (till 2–1) och gjorde sedan själv det avgörande 3–1-målet.
Målvakten Pontus Häggebrink och hans Åhus HBK fortsätter att rada upp nollor i division 5 Östra. 4–0-segern borta mot Borrby var serieledarnas fjärde raka nolla och man har dessutom ännu inte släppt in något mål hemma på Furehov.
Mattias Dawood, med förflutet i Nosaby IF, gjorde en stark insats som mittback när hans Kiaby besegrade Rinkaby med 1–0 och (med fyra matcher färre spelade än serieledande Vilan) smyger med lite i kulisserna i division 6 Nordöstra A.
Nyförvärven Deeb Aqall (Bromölla) och Bader Aburamadan (Kristianstads FC) presenterade sig direkt i Vilan BoIS och bidrog starkt till 2–1-segern mot Viby. Aqall assisterade till båda målen och Aburamadan satte segermålet i den 50:e minuten.

***

  Veckans elva #10
  1. Pontus Häggebrink, Åhus HBK
  2. Adam Lewin Käll, Wä IF
  3. Mattias Dawood, Kiaby IF
  4. Sebastian Ahlfeldt, Nävlinge IF
  5. Melker Svensson, Glimåkra IF
  6. Alexander Tillman, Nävlinge IF
  7. Deeb Aqall, Vilan BoIS
  8. Mohammed Hadi, Edenryds IF
  9. Bader Aburamadan, Vilan BoIS
  10. Hampus Roslund, Broby IF
  11. Jesper Eriksson, Glimåkra IF

  Ersättare:
  Niclas Hurtig, Vittskövle IF
  Gustaf Ekdahl, Vittskövle IF
  Thimmy Jonsson, Nävlinge IF
  Fabian Modén, Mala IF
  Albert Svensson, Lönsboda GoIF
  Hassan Ali Mahmoud, Gärds Köpinge IF
  Emil Gunnarsson, Vanneberga FF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 7 september.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.