Veckans elva #11: Konstmål och svettiga räddningar

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Veckans elva är uttagen och det innebär att det har blivit dags att presentera säsongens elfte upplaga…
Lukas Nilsson, nyförvärvet från Everöd som enligt uppgifter till bloggen spelade stora delar av matchen mot Simrishamn med ett brutet finger, börjar bli varm i kläderna i division 4 och var ett av veckans stora utropstecken för Vanneberga IF i matcherna mot Simrishamn (0–2) och Sankt Olof (0–0).
I division 5 Nordöstra kom Broby IF undan med blotta förskräckelsen mot jumbon Winnö (vinst med 3–2) och det var löftet  Olle Andersson som visade Göingelaget vägen med hårt jobb och två mål.
I samma serie stod Gabriel Granqvist, enligt rapporterna, för en fläckfri insats när hans Sibbhults IF tog en efterlängtad seger och besegrade bottenkonkurrenten Hästveda med 2–0.
I väntan på det prestigeladdade Hanöbuktsderbyt mellan Yngsjö och Åhus HBK (på Yngsjö IP den 19 september) befäste klubbarna sina positioner i toppen på division 5 Östra. Mittbacksduon Bernhard Svanström och Robin Svedberg Roth stod för starka insatser när Åhus HBK besegrade Esperöd med 4–2 och tog sin femte raka seger och målskytten Calle Braun var en av förgrundsfigurerna när Yngsjö slog tillbaka Liga 06 med 2–0.
IFK Knislinge fortsätter att hålla nollan hemma på Helgevallen och rusar mot division 5. Rutinerade Johan Wendt glänste i de bakre leden när Lönsboda besegrades med 3–0 i toppmötet i division 6 Norra A.
Det var stenhård konkurrens om veckans målvaktsvantar där Edenryds Anton Krook och Tollarps Ufuk Tahtali, som höll nollan för åttonde gången i år, verkade tävla om vem som gjorde de snyggaste räddningarna. Krook tog nog priset ändå med sin svettiga räddning uppe i vänstra krysset när alla på Wä IP trodde att det var kvitterat. Det var det inte – och Edenryd vann med 1–0.
Tillsammans med nämnde Tahtali såg Tollarps försvarsklippa Samuel Malmberg Sankilampi till att nolla Vittskövle i toppderbyt i division 6 Nordöstra B. Tollarp, som bara släppt in två (!) mål i år, vann med 1–0 och har på allvar fått vittring på förstaplatsen.
Abdullah Al-Jawareen var på fint spelhumör och spelade fram till båda målen när Venestad besegrade Linderöd med 2–1 hemma på Vildsvinsvallen och tog säsongens första seger i division 6 Nordöstra B.
Efter tio raka förluster sprattlade Åsum till, besegrade Everöd med 3–2 och lämnade jumboplatsen i division 6. Arvid Gustafsson visade vägen med en snygg bicykleta stolpe-in redan i andra minuten.

***

  Veckans elva #11
  1. Anton Krook, Edenryds IF
  2. Johan Wendt, IFK Knislinge
  3. Bernhard Svanström, Åhus HBK
  4. Robin Svedberg Roth, Åhus HBK
  5. Lukas Nilsson, Vanneberga IF
  6. Gabriel Granqvist, Sibbhults IF
  7. Calle Braun, Yngsjö IF
  8. Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  9. Olle Andersson, Broby IF
  10. Arvid Gustafsson, Åsums BK
  11. Abdullah Al-Jawareen, Venestads IF

  Ersättare:
  Elias Biel, Yngsjö IF
  Björn Hansson, Venestads IF
  Berat Gjyrevci, Tollarps IF
  André Wasik, Vanneberga IF
  Simon Svensson, Åhus HBK
  Erik Bondesson, Degeberga GoIF
  Ufuk Tahtali, Tollarps IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 14 september.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.