Veckans elva #12: Het kandidat till vårens mål och show på Kurre Hamrin-manér

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att släppa veckans elva igen – en dag tidigare än normalt –  och här är nu säsongens tolfte upplaga.
Nästa elva presenteras tisdagen den 5 juli och är också vårsäsongens sista innan spelarna stämplar ut för sommaruppehåll.

***
Viktor Bjerstedt och Victor Olsson (som gjorde sin andra match efter hemkomsten från Mjällby) tog plats både i målprotokollet och ännu mer på planen när Ifö Bromölla IF besegrade Gärsnäs AIS med 3–1 och befäster sin position i toppen på division 4 Östra.
Niclas Svensson blev derbykung och Anton Persson var derbyts kronprins när Vanneberga IF släppte loss och besegrade Åhus HBK med 4–1 i det prestigeladdade division 4-derbyt på Blekevallen. Tvåmålsskyttarna Svensson och Persson gav Vanneberga IF en drömstart med en 2–0-ledning redan efter nio minuter och när Anton Persson dessutom slog in straffen till 3–0 efter dryga halvtimmen var derbyt definitivt avgjort.
Daniel Feustel höll återigen nollan (lagets åttonde under vårsäsongen) när Bjärnums GoIF besegrade Nävlinge IF med 2–0 på bortaplan och går på sommarvila som serieledare i division 5 Nordöstra.
Albin Nilsson var en centralgestalt och bäst i Hästveda IF när vårens största utropstecken i division 5 Nordöstra tog en blytung 1–0-seger i toppmötet med Sibbhults IF.
Lagkaptenen Visar Maliqi bjöd på en egen uppvisning när Vilan BoIS besegrade Hanaskogs IS med 4–1 och skickade av bara farten även in en het kandidat till vårens mål i femman. Visars 3–0-mål var, enligt rapporterna från Västra Hed, en halvvolley med fel fot från 25 meter rakt upp i krysset.
Backen Martin Svensson bjöd på en stark insats och en fullträff i krysset när Yngsjö IF spelade 2–2 i toppmötet med Sjöbo IF i division 5 Östra.
Walid Alktiesh skickade in två klassmål när Wä IF tog en ny skalp i division 5 Östra och besegrade Brösarps IF med 4–1 på bortaplan.
Mittfältaren Ola Thorsson var matchens lirare och en av målskyttarna när oslagbara serieledarna Vittskövle IF (ännu med förlustnollan intakt) besegrade Sösdala med 4–3 efter ett sent straffdrama i division 6 Nordöstra B.
Åhus IF pinnar på i rygg på Vittskövle IF och Elias Berg, med förflutet i Kristianstad FC, hade stor lekstuga i 5–1-segern mot Gärds Köpinge IF. Berg hade en fot med i samtliga fem Åhus-mål, gjorde tre på egen hand och assisterade till ett på Kurre Hamrin-manér efter en stilig uppvisning på högerkanten.

  ***

  Veckans elva #12
  1. Daniel Feustel, Bjärnums GoIF
  2. Viktor Bjerstedt, Ifö Bromölla IF
  3. Albin Nilsson, Hästveda IF
  4. Martin Svensson, Yngsjö IF
  5. Victor Olsson, Ifö Bromölla IF
  6. Visar Maliqi, Vilan BoIS
  7.  Ola Thorsson, Vittskövle IF
  8. Anton Persson, Vanneberga IF
  9. Elias Berg, Åhus IF
  10. Niclas Svensson, Vanneberga IF
  11. Walid Alktiesh, Wä IF

  Ersättare:
  Daniél Nilsson, Skepparslövs IF
  Gustaf Ekdahl, Vittskövle IF
  Kevin Palm, Wä IF
  Marcus Andersson, Yngsjö IF
  Marcus Axelsson, Åhus IF
  Sadik Halitaj, Vilan BoIS
  Theo Claesson, Skepparslövs IF

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 5 juli och förslagen vill jag ha in senast måndag 12.00.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.