Veckans elva #13: "Sånt man bara ser på tv"

Vårsäsongens sista elva är här och jag vill passa på att tacka alla som på något sätt tipsat om namn eller bidragit med kandidater.
Efter sommaruppehållet, när serierna är igång igen, är tanken att veckans elva ska göra en återstart tisdagen den 9 augusti.
Jag önskar er alla en fortsatt trevlig sommar!

***
Vi börjar den här gången i division 5 Nordöstra där IFK Osby hade hämtat upp 0–3 till 2–3 mot Hanaskogs IS och matchen gick in i de sista självande slutsekunderna.
”Sen händer sånt som man bara ser på tv”, skriver Roger Engqvist, Osbys alltid lika läsvärde lagledare, på klubbens hemsida.
Med 95 minuter på klockan och i ett sista desperat försök visar målvakten (!) Rasmus Roslund offensiva kvalitéer och stöter in 3–3 och fixar en helt osannolik kvittering – med en klassisk tv-puckshög som bonus – på det varma konstgräset på Osby IP.
Lika fullt dramatiskt var det inte när Sibbhults IF, i samma serie, satte ner foten och derbybesegrade IFK Knislinge med 5–0. Melker Svensson stack ut från sin vänsterbacksposition och gjorde mål och ordnade en straff och mittbacken Gabriel Granqvist övertygade stort både i duellspelet och med fina uppspel. Noterbart är också att tabelltrean Sibbhult bara släppt in 11 mål (minst i hela serien) på 14 matcher.
Berat Gjyrevci är ett bekant namn i de här sammanhangen och trots ryggbesvär och en skadad fot gick han in och dominerade mittfältet när Tollarps IF besegrade Rörums SK med 2–1 i division 5 Östra. Segermålet i den 75:e minuten var dessutom ännu ett vackert mål från långt håll från Berats känsliga fot.
En våning upp, i division 4 Östra, har Erik Testino, nyförvärvet från Växjö Norra IF, presenterat sig i Glimåkra IF-dressen och i sin andra match passade han på att bli matchvinnare. Hans sena 2–1-mål mot Lunnarps BK innebär att utgångsläget inför hösten genast ser mycket bättre ut för Glimåkra efter en annars lite småskakig vår.
Defensiven, med kaptenen och poängräddaren Tomas Andersson i spetsen, stod pall när Ifö Bromölla IF höll nollan borta mot toppkonkurrenten Tomelilla IF och kämpade sig till en viktig poäng på Österlen.
Filip Cederholm sparade inte på krutet och blev tremålsskytt (nio totalt nu) när Vinslövs IF planenligt besegrade Treby IF med 6–0 och går till sommarvila som serieledare i division 6 Norra.
Sakir Agusi gjorde tre mål på 22 minuter när Trepca FC Hässleholm besegrade Lönsboda GoIF med 7–1 och fortsätter att skugga Vinslöv i tabelltoppen.
Backen Hampus Johansson blev utsedd till matchens lirare i Näsums IF i den tajta segermatchen mot toppkonkurrenten Näsby IF i division 6 Nordöstra A. 2–1-segern på Grönevi betyder att Näsum förstärker serieledningen, även om man har spelat fler matcher än några av toppkonkurrenterna.
Rutinerade Joakim Svensson spelade bara 45 minuter när Balsby SK slog IK Kamp med tennissiffrorna 6–1, men visade stor effektivitet och gjorde två spelmål av högsta klass när han tryckte in ett äkta hattrick inom loppet av bara tolv minuter.
Anders Sköld gjorde en finfin insats och stack ut i hemmalaget när Vittskövle IF, efter 1–1 mot toppkonkurrenten Önneköps IF, gick på sommarvila som obesegrade serieledare i division 6 Nordöstra B.