Veckans elva #14: Höstsäsongens första gäng

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Matcherna har puttrat igång så smått efter sommaruppehållet och det betyder att veckans elva är tillbaka med säsongens 14:e upplaga.

***
Emil Carlsson var magnifik i de bakre leden och först på plats i den här elvan, och snabbe yttern och ständiga hotet William Andersson blev tvåmålsskytt när Tosteberga/Nymölla IF besegrade vårens succélag Hästveda IF med 4–2 och fick en smakstart i division 5 Nordöstra efter sommarvilan.
Yttermittfältaren Linus Andersson gjorde en fin insats för Yngsjö IF och smällde in ett elegant mål på halvvolley från 25 meter när Borrby IF besegrades med 2–0 i division 5 Östra.
Med sin starka löpvilja och säkra insats på innermittfältet kunde Carl Nilsson kvittera ut fina betyg när Wä IF inledde höstsäsongen med att plocka poäng efter 1–1 mot Esperöds SK.
Målvakten Anton Nyström och försvarsdirigenten och målskytten Jens Fredriksson var starka och viktiga pjäser när Ovesholms IF besegrade Vanneberga FF med 2–0 i höstupptakten av division 6 Nordöstra A.
I samma serie öste Skepparslövs IF på direkt med en 7–2-seger mot Kiaby IF. Gamle skyttekungen Tony Svensson satte sina tre första baljor för säsongen och i de bakre leden briljerade Daniél Nilsson med en ståtlig insats.
Speedige kontringsspecialisten Oskar Ohlsson levererade tre mål och Christian Andersson styrde med självklarhet upp de bakre regionerna när Everöds IF tog en fin derbyskalp och besegrade Gärds Köpinge IF med 4–0 i division 6 Nordöstra B.
Linus Axelsson tog tillfället i akt att putsa på målskörden och gjorde sju mål när Åsums BK besegrade jumbon Venestads IF med 17–0. Med det är Linus uppe i 20 mål totalt och är bara ett mål bakom skytteligaledaren Emil Jovicevic från Önneköps IF.

  ***

  Veckans elva #14
  1. Anton Nyström, Ovesholms IF
  2. Daníel Nilsson, Skepparslövs IF
  3. Christian Andersson, Everöds IF
  4. Emil Carlsson, Tosteberga/Nymölla IF
  5. Jens Fredriksson, Ovesholms IF
  6. William Andersson, Tosteberga/Nymölla IF
  7. Carl Nilsson, Wä IF
  8. Linus Andersson, Yngsjö IF
  9. Oskar Ohlsson, Everöds IF
  10. Tony Svensson, Skepparslövs IF
  11. Linus Axelsson, Åsums BK

  Ersättare:
  Armend Ibrahimi, Huaröds IF
  Carl Heurgren, Viby IF
  Lucas Löf, Everöds IF
  Lukas Johnsson, Viby IF
  Mirsad Smakiqi, Huaröds IF
  Sebastian Åkerman, Tosteberga/Nymölla IF
  Martin Michalski, Skepparslövs IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 16 augusti.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.