Veckans elva #14: Sjunde raka – bjöd på hattrick och läcker chipp

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att presentera säsongens 14:e upplaga av veckans elva.
André Wasik och Oliver Sigefjord visade vägen när Vanneberga IF – på bortaplan och med en man mindre i 52 minuter – spelade 1–1 och luggade topplaget Ystads IF på poäng i division 4 Östra. Enligt rapporter till bloggen var Wasik bäst på plan och gjorde dessutom det sena kvitteringsmålet för Vanneberga.
Kaptenen och mittbacken Oscar Isaksson och backkollegan Tim Berg var ”rena väggen”, enligt spelande tränaren Emil Rydh, när serieledarna Broby IF nollade Farstorps GoIF och vann med 1–0 i division 5 Nordöstra.
Matchens gigant Philip Stenros bjöd på ett äkta hattrick inom loppet av 32 minuter och Rasmus Gustavsson avslutade målkalaset med en urläcker chipp från 20-25 meter när Edenryds IF besegrade Winnö IF med 4–0 i division 5 Nordöstra. Det var tabelltvåans sjunde raka seger och senaste förlusten kom mot Broby den 22 juni.
Kaptenen Mattias Häggström imponerar i Tosteberga/Nymölla IF vecka efter vecka och Emil Carlsson, som inledde som mittfältare och avslutade som mittback, kryddade en fin insats med att göra enda målet när Tosteberga/Nymölla IF besegrade Hanaskogs IS med 1–0 och tog tredje raka segern.
Mittacken Rasmus Råström var, enligt rapporterna, bäst på plan när Fjälkinge IF vann derbyt mot Rinkaby GoIF med 7–0 och envist biter sig fast i guldstriden i division 6 Nordöstra A.
David Lindgren hade en given huvudroll, och ordnande en straff och spelade fram till ett mål, när toppjagande Kiaby IF på bara tio (!) minuter vände 0–1 till en övertygande 5–1-seger mot Viby IF i division 6 Nordöstra A.
Målvakten Anton Nyström, som allt som oftast är framträdande i Ovesholms IF, räddade sitt lag vid ett flertal tillfällen i toppmatchen och 1–1-derbyt mot Tollarps IF. Det var för övrigt Ovesholms tolfte raka utan förlust i division 6 Nordöstra B.