Veckans elva #15: Fyrverkeri av skyttekungen – passerade 100-gränsen

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att presentera säsongens 15:e upplaga av veckans elva.
Han slog en hörna direkt i mål och avgjorde med ett frisparksmål från drygt 20 meter. Jesper Eriksson är förstås omöjlig att hålla utanför elvan efter hans hattrick när Glimåkra studsade tillbaka efter 0–8 mot Simrishamn och besegrade topplaget Lunnarp med 3–2. Från Glimåkra hämtar elvan även 17-årige vänsterbacken Melker Svensson, som har haft en fin utveckling i division 4-laget.
I samma serie, division 4 Östra, höll kompetente målvakten Tobias Carlsson Vanneberga IF kvar i matchen mot överlägsna serieledarna IFK Simrishamn och såg till att förlusten stannade vid hedersamma 0–1. I de bakre leden gjorde André Wasik en ny stark insats i det heroiskt kämpande hemmalaget och kniper en plats i elvan för andra veckan i rad.
Edenryds IF ångar på i division 5 Nordöstra (åtta raka vinster nu) och mittbacken Daniel Bogren var bäst på plan och kvicke Pontus Abrahamsson gick i spetsen och gjorde två mål i 4–1-segern mot toppkonkurrenten IFK Osby.
Zehrudin Jusupovic, som har flyttat ner på det centrala mittfältet och vuxit med ansvaret, fortsätter att göra starka insatser i Tosteberga/Nymölla IF och assisterade till två mål i 5–2-segern mot Winnö IF.
Elvans andra 17-åring heter Turki Hatem, tvåmålsskytt med stor arbetskapacitet när Sibbhults IF besegrade Nävlinge IF med 3–0 på bortaplan i division 5 Nordöstra.
Mittlåset Marcus Dahlbom och Ola Hurtig var bäst i ett starkt Vittskövle IF som 1–0-besegrade serieledande Önneköps IF och tog en fin skalp i division 6 Nordöstra B.
Sist men inte minst har vi målmaskinen Johan Andersson. Skyttekungen, som tidigare var hockeyforward i Kristianstads IK, gjorde fyra mål när Wä IF besegrade Farstorps GoIF med 7–3 i division 5 Nordöstra. Johan passerade därmed en magisk gräns och har nu gjort 103 (!) mål (för Wä och Winnö) sedan 2016 när slutade med hockeyn. Om någon undrar så toppar han skytteligan på 15 mål, ett mål bättre än Brobys Hampus Roslund.

Johan Andersson.

  ***

  Veckans elva #15
  1. Tobias Carlsson, Vanneberga IF
  2. Ola Hurtig, Vittskövle IF
  3. Marcus Dahlbom, Vittskövle IF
  4. Daniel Bogren, Edenryds IF
  5. André Wasik, Vanneberga IF
  6. Melker Svensson, Glimåkra IF
  7. Zehrudin Jusupovic, Tosteberga/Nymölla IF
  8. Pontus Abrahamsson, Edenryds IF
  9. Turki Hatem, Sibbhults IF
  10. Johan Andersson, Wä IF
  11. Jesper Eriksson, Glimåkra IF

  Ersättare:
  Kim Thörnberg, Näsums IF
  Alex Wendel, Vanneberga IF
  Rasmus Gustavsson, Edenryds IF
  Mohamed Hussein, Gärds Köpinge IF
  David Silva Gonzalez, Gärds Köpinge IF
  Marcus Johnsson, Tosteberga/Nymölla IF
  Walid Shehadeh, Vilan BoIS (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 12 oktober.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.