Veckans elva #16: Ångestmöte – firade med målshow

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att presentera säsongens 16:e upplaga av veckans elva.
Mittfältaren Anton Persson var giganten på Blekevallen när Vanneberga IF vann det målrika derbyt mot Hjärsås/Värestorps IF med 5–4 i division 4 Östra. Persson blev tvåmålsskytt och satte det matchavgörande 5–3-målet från straffpunkten. Han får sällskap i elvan av Oliver Sigefjord, som spelade fram till 1–1 och själv satte 2–1.
I Hjärsås/Värestorp drog spelande tränaren Urim Ahmeti ett tungt lass och blev tremålsskytt efter ett tröstmål på stopptid.
Åhus HBK har guldläge igen i division 5 Östra efter 9–1-urladdningen mot tabelljumbon Liga 06. Mittfältaren Simon Svensson och backen Robin Svedberg Roth (som dessutom gjorde två mål) utmärkte sig i vinnarlaget och efter Sjöbos förlust mot IFK Ystad har Åhus HBK, med en match mindre spelad, stora chanser att knipa den åtråvärda förstaplatsen.
Tim Berg fortsätter att övertyga och får nya lovord efter 3–0-segern mot Tosteberga/Nymölla och Broby IF:s ”eriksgata” genom division 5 Nordöstra. Frågan är om Broby ska gå obesegrade igenom årets seriespel?
Albin Karlsson fyllde 22 år i fredags och firade med en mäktig målexplosion i ångestmötet med Nävlinge. Hans Hanaskog vann med 6–0 och Albin gjorde i praktiken alla sex målen även om det första styrdes in av en Nävlingespelare och bokfördes som självmål. Men okej, fem mål, varav ett äkta hattrick efter pausvilan, är inte fy skam och det ger inte minst Hanaskog nytt bränsle i jakten på ett nytt kontrakt i division 5 Nordöstra.
Victor Vågemyr bidrog med två mål och en assist när IFK Knislinge besegrade Ballingslöv med 3–1 och tog sin tionde raka seger i division 6 Norra A. Redan på lördag kan Knislinge, som första lokala lag 2021, säkra seriesegern när man gästar Lönsboda.
Oscar Paradis var bäst på plan och smällde in tre mål när Fjälkinge körde över Önnestad med 9–1 i division 6 Nordöstra A och nu väntar en högintressant seriefinal mot Vilan BoIS hemma på Maxilandia på söndag.
Degebergas målvakt Matti Persson nollade serieledarna Önneköp efter en stark insats och är säkert lite extra populär även i grannbyarna efter 0–0-matchen som öppnar upp rejält i guldstriden.
Evrard Beda gjorde ett äkta hattrick på 40 minuter när Tollarp besegrade Venestad med 6–1 och övertog serieledningen i division 6 Nordöstra B. Beda hade mer på gång, men hans målshow stoppades dessvärre av en klassisk lårkaka.

***

  Veckans elva #16
  1. Matti Persson, Degeberga GoIF
  2. Tim Berg, Broby IF
  3. Robin Svedberg Roth, Åhus HBK
  4. Oliver Sigefjord, Vanneberga IF
  5. Simon Svensson, Åhus HBK
  6. Anton Persson, Vanneberga IF
  7. Victor Vågemyr, IFK Knislinge
  8. Evrard Beda, Tollarps IF
  9. Albin Karlsson, Hanaskogs IS
  10. Urim Ahmeti, Hjärsås/Värestorps IF
  11. Oscar Paradis, Fjälkinge IF

  Ersättare:
  Måns Gunnarsson, Glimåkra IF
  Emil Olsson, Glimåkra IF
  Berat Gjyrevci, Tollarps IF
  Ville Karlsson, Sibbhults IF
  Noah Lindecrantz, Sibbhults IF
  Dennis Ekenberg, IK Kamp
  Rasmus Bengtsson, IK Kamp (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 19 oktober.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.