Veckans elva #16: Hjälte på riktigt och målvaktsinsats av högsta klass

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Höstsäsongens tredje elva är uttagen och landade i följande manskap:

***
Hästvedas IF:s Adrian Pop är värd en plats i veckans elva, skriver IFK Osbys ledare Roger Engqvist, efter helgens hjälteinsats.
Det tycker jag också. Adrian är en hjälte – på riktigt.
Ingen har väl missat från i helgen att Osbys målvakt Rasmus Roslund tappade medvetandet och svalde tungan efter en kollision med Pop och egna backen Ludvig Lindmark. Adrian Pop insåg snabbt att det inte stod rätt till, reagerade instinktivt utan att tänka, fick upp tungan och ganska snabbt kvicknade Osby-målvakten tack och lov till.
Tacksamheten till Adrian Pop är förstås ofantligt stor.
Rasmus fick en rejäl hjärnskakning och vi önskar honom nu ett snabbt tillfrisknande.

  ***
  Det var nära att det höll hela vägen till en skrällpoäng mot serieledarna, men Linderöds IF:s målvakt Oscar Svensson kan ändå vara stolt över sin storstilade insats på Möllekullen. Vittskövles spelare, ledare och publik trodde knappt sin ögon och var rörande överens om att det var det jäkligaste de sett live. Svettiga räddningar följdes upp med ännu svettigare…
  ”Jag tror det är det bästa jag sett”, kommenterade Vittskövles tränare Stefan Hjelm efter matchen.
  Vittskövle vann till slut med 2–1 efter ett segermål i den 90:e minuten, men snacket på Möllekullen var att 1–1 hade varit rättvist – ”för Oscars skull”.

  ***
  Ex-allsvenske och evigt unge Robin Cederberg, 39, var bäst på plan och förlorade knappt en duell som defensiv mittfältare när Ifö Bromölla IF besegrade toppkonkurrenten Ystads IF med 2–1 i division 4.
  Efter bara en poäng mot bottenlagen Sankt Olof och Öja och insåg Vanneberga IF allvaret och besegrade Broby med 3–1 efter ett hattrick av skyttekungen Niclas Svensson, som bland annat briljerade med en projektil rakt upp krysset.
  Hayder Layth glänste när Glimåkra besegrade Sankt Olof med 1–0, tog sin tredje raka seger och lyfter i division 4-tabellen.
  Skicklige mittbacken Gabriel Granqvist var matchens gigant när Sibbhults IF besegrade Mala IF med 3–0 i division 5 Nordöstra och var tidigt ett självklart namn i den här elvan.
  Rutinerade mittbacken Staffan Holgersson, tidigare i Hanaskogs IS och som gjorde comeback strax innan sommaren, var väldigt stabil när IFK Knislinge nollade Vilan BoIS och vann med 2–0 på Vilans IP.
  Filip Darlin sparade inte på krutet och gjorde sex mål när Wisseltofta IF mosade Treby IF med 13–0 i division 6 Norra. Darlin toppar nu skytteligan på 16 mål, ett före klubbkompisen Maximus Persson som fick nöja sig med en fullträff mot Treby.
  Tvåmålsskytten Hayder Ali var, i hård konkurrens med lagkamraten Oliver Pettersson, matchens gigant när Fjälkinge IF besegrade Näsby IF med 4–1 i division 6 Nordöstra A.
  Ali Amin, som kom från Vilan BoIS under sommaren, beskrivs som ”ruggigt bra” i sin comeback i Huaröds IF och tryckte in två mål i 4–0-segern mot Gärds Köpinge IF.
  Innermittfältets Måns Persson var bäst på plan och sprang kopiöst i 90 minuter när hans Everöds IF besegrade Önneköps IF med 4–1 och nu är uppe i sju raka utan förlust i division 6 Nordöstra B.

  ***

  Veckans elva #16
  1. Oscar Svensson, Linderöds IF
  2. Staffan Holgersson, IFK Knislinge
  3. Gabriel Granqvist, Sibbhults IF
  4. Hayder Layth, Glimåkra IF
  5. Måns Persson, Everöds IF
  6. Robin Cederberg, Ifö Bromölla IF
  7. Hayder Ali, Fjälkinge IF
  8. Ali Amin, Huaröds IF
  9. Adrian Pop, Hästveda IF
  10. Niclas Svensson, Vanneberga IF
  11. Filip Darlin, Wisseltofta IF

  Ersättare:
  Alex Lindecrantz, Sibbhults IF
  Christian Andersson, Everöds IF
  Lucas Löf, Everöds IF
  Oliver Pettersson, Fjälkinge IF
  Rasmus Johansson, IFK Knislinge
  Wiggo Persson, Sibbhults IF
  Oscar Svanström, Wä IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 30 augusti.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.