Veckans elva #17: Framtiden presenterar sig

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Vi har kommit fram till säsongens 17:e upplaga av veckans elva.
Det är en ovanligt ung elva den här veckan där framtiden tar för sig – två spelare är nämligen födda 2004, en 2005 och dessutom finns en debutant född 2006 med som ersättare.
04-orna är Oliver Hampe, stabil och svårpasserad back i Gärds Köpinge IF som slog Svensköp med 3–1, och Maximus Persson, forward som smällde in fyra mål för Wisseltofta IF när Kamp besegrades med 7–3 i division 6 Norra A. Noterbart är också att Maximus pappa Torbjörn gjorde Wisseltoftas första mål i matchen.
Elias Gran är född 2005 och fyller 16 först i december, men är också en mittfältare i Näsums IF med många strängar på sin lyra. Han assisterar gärna och gjorde ett av målen när Näsum plattade till Strömsborg med 9–1 i division 6 Norra A.
Ungt är det även bland ersättarna där Jack Pålsson, som imponerade i sin debut för Wä, är född 2006 och Herman Olsson i Åhus HBK är född 2004.
Felix Blennborn är något äldre men spelande en framträdande roll, och gjorde bland annat två mål, när Broby besegrade Hanaskog med 4–0 i det prestigefyllda Göingederbyt i division 5 Nordöstra.
I samma serie briljerade rutinerade Marcus Ymsén med ett felfritt och uppoffrande mittbacksspel när Wä nollade Osby och vann med 2–0.
I östra femman tog Åhus HBK en nödvändig seger mot Brösarp (2–1) och mittfältaren Bernhard Svanström (som får vikariera som back i den här elvan) var återigen en stark pjäs hos guldkandidaten.
Yngsjö besegrade Spjutstorp med 4–2 och i det starka kollektivet stack Linus Andersson, med förflutet i Nosaby och Mjällbys akademi, ut med två mål och en fin insats.
Vilan BoIS vann seriefinalen mot Fjälkinge med 4–1 och kopplade ett stadigt guldgrepp i division 6 Nordöstra B. Forwarden ”Boddi” Heeder briljerade med två och mål och två målgivande passningar och får sällskap av mittfältaren och kaptenen Visar Maliqi som enligt rapporterna spelade på en helt egen nivå.
Mittfältaren Anders Sköld var en av de stora segerfixarna när Vittskövle IF vann med 2–0 i ”slottsderbyt” och sannolikt spelade bort Ovesholm från guldchansen i division 6 Nordöstra B.
På målvaktssidan fanns det ett flertal starka kandidater. En av dem är Jonas Modig, som höll nollan, tog en straff inklusive returen, när Knislinge vann med 4–0 mot Lönsboda och säkrade seriesegern i division 6 Norra A. Men vantarna går till Ufuk Tahtali som var tungan på vågen med nya ”monsterräddningar” när Tollarp vann seriefinalen mot Önneköp med 2–1 och satte sig i en guldsits i division 6 Nordöstra B.

***

  Veckans elva #17
  1. Ufuk Tahtali, Tollarps IF
  2. Oliver Hampe, Gärds Köpinge IF
  3. Bernhard Svanström, Åhus HBK
  4. Marcus Ymsén, Wä IF
  5. Linus Andersson, Yngsjö IF
  6. Visar Maliqi, Vilan BoIS
  7. Anders Sköld, Vittskövle IF
  8. Elias Gran, Näsums IF
  9. Felix Blennborn, Broby IF
  10. Maximus Persson, Wisseltofta IF
  11. Boddi Heeder, Vilan BoIS

  Ersättare:
  Herman Olsson, Åhus HBK
  Jack Pålsson, Wä IF
  Martin Svensson, Yngsjö IF
  Isac Widerström, Tollarps IF
  Kevin Carlsson, Näsums IF
  Abdullah Ahmad, Gärds Köpinge IF
  Jonas Modig, IFK Knislinge (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 26 oktober.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.