Veckans elva #17: Personbästa och fruktad duo

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Årets 17:e upplaga av veckans elva är på plats och grundar med Rickard Ekdahl och Mattias Åkesson som nollade Broby och såg till att Winnö sitter kvar i guldsits i nordöstra femman. I de bakre leden fyller vi på med Marko Zebic, som rentav gjorde sin bästa match i Fjälkinge-tröjan och kryddade den med ett mål och en hockeyassist i 2–2-matchen mot Lunnarp. Sista backplatsen tar ”blåbärskungen” i formstarka Balsby, Fredrik Persson, hand om efter skalpen och 1–0-segern mot serieledande Åsum i nordöstra sexan.
Vanneberga IF, av alla, fick bara ihop tolv spelare till bortamatchen mot Sjöbo men löste uppgiften på bästa sätt. Alex Wendel, bäst för dagen i konkurrens med Anton Persson, stängde matchen med sitt 3–1-mål. I Wä IF, som körde över Nävlinge och återtog serieledningen i nordöstra sexan, övertygade mittfältsgeneralen Tim Roskvist. Samma sak med Hansskogs Felix Voutilainen som styrde innermittfältet i derbysegern mot Glimåkra och kanske gjorde sin bästa match i HIS-tröjan. Hanaskog vann matchen med 5–0 och Fredrik Ottosson gjorde alla fem och toppar skytteligan på 20 mål.
Från Arkelstorps IP, där VMA körde över IFK Osby med 6–1, hämtar vi tre spelare och trots att Osby åkte på en rejäl smäll visade 17-årige mittfältaren Olle Kjellman Olblad återigen fina kvalitéer. Sist men inte minst i elvan så klart firma Oscar Hall och Robin Holmquist som gjorde alla sex målen för VMA. Fysiske Hall gjorde fyra mål (personbästa i A-lagssammanhang för VMA) och var stört omöjlig att stoppa och kvicke Holmquist opererade över stora ytor och gjorde två mål och stod för två klockrena framspelningar.

***
Bloggen har glädjande nog även fått in domarberöm. Veckans guldstjärnor går till Fredrik Andersson, Perstorp, (som dömde Broby-Winnö) och Guram Broy, Kristianstad (som dömde VMA–Osby).

  ***
  ”Veckans elva” riktar sig till herrarnas division 4, 5, 6 och 7.

  ***

  Målvakt:
  Rickard Ekdahl, Winnö IF

  Backar:
  Mattias Åkesson, Winnö IF
  Marko Zebic, Fjälkinge IF
  Fredrik Persson, Balsby SK

  Mittfältare:
  Alex Wendel, Vanneberga IF
  Felix Voutilainen, Hanaskogs IS
  Tim Roskvist, Wä IF
  Olle Kjellman Olblad, IFK Osby

  Forwards:
  Robin Holmquist, VMA IK
  Oscar Hall, VMA IK
  Fredrik Ottosson, Hanaskogs IS

  Ersättare:
  Hugo Arvidsson, Degeberga GoIF
  Enis Bajrami, Tollarps IF
  Ali Al-Hammadi, Wä IF
  Daniél Nilsson, Winnö IF
  Anton Lennartsson, Balsby SK
  Anton Persson, Vanneberga IF
  Ufuk Tahtali, Näsby IF (mv)