Veckans elva #17: Grym derbymålvakt och jakten på skytteligasegern

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Säsongens 17:e elva är uttagen och landade i följande manskap:

***
Samuel Lindh blev tremålsskytt, och smällde upp ett av målen i nättaket, och Joel Ottosson gjorde de övriga två när Ifö Bromölla IF städade av tabelljumbon Sankt Olof med 5–1 och rusar mot en kvalplats (minst) till division 3.
Vanneberga IF besegrade Gärsnäs med 2–1, men fick en tråkig skada på försvarseleganten Nils Löfquist. I hans ställe klev doldisen Lukas Persson, annars i huvudsak mest synlig i Vanneberga FF i division 6, in och gjorde en formidabel insats i sin säsongsdebut i division 4.
Broby IF-keepern Max Softberg bjöd på en grym derbyinsats mot Glimåkra i fredags. Broby var hårt tillbakapressat i 1–1-matchen, men Max Softberg briljerade med otaliga räddningar och hyllades välförtjänt efter derbypoängen.
Med hårt slit och ett mål visade spelande tränaren Simon Reinholdsson vägen när serieledande Bjärnums GoIF besegrade Vilan BoIS med 2–1 och tog sin sjunde (!) raka seger i division 5 Nordöstra.
Albin Karlsson lyckades inte slå sig in i Nosaby IF:s elva i division 2, men i division 5 är han fortsatt en fruktad målskytt och smällde in fem mål när Hanaskogs IS vann derbyt mot Hjärsås/Värestorps IF med förkrossande 8–0. Albin har gjort 13 mål på åtta matcher och har definitivt tagit upp jakten på skytteligaledarna Edonis Krasniqi och Kevin Zenthio på 15 mål.
Morgan Hurtig, ny från Marieholms IS inför säsongen, gjorde första målet och följde upp med en imponerande arbetsinsats när IFK Knislinge besegrade IFK Osby med 5–1 och tog sin tredje raka seger i division 5 Nordöstra.
Rutinerade Björn Hansson var laddad till tänderna och styrde och ställde i den nykomponerade backlinjen när Tollarps IF tog en fin derbyskalp och besegrade Yngsjö IF med med 4–3. Sanjin Tufek var matchens gigant före paus och passade då på att göra sitt första mål i Tollarpströjan.
Liam Sjöström gjorde ett snyggt och förlösande inhopp och smällde in tre mål när Åhus IF gick från trevande 2–1 till en stadig 7–1-seger mot Linderöds IF i division 6 Nordöstra B. Noterbart är också att en annan inhoppare, 44-årige Sorin Jumatate, nätade på sin första bolltouch efter cirka 20 sekunder.
Johan Svensson bidrog starkt till att förlänga den förlustfria sviten (åtta raka utan förlust nu) när Everöds IF nollade Svensköps IF och vann med 3–0. Den 19-årige högerbacken assisterade till ledningsmålet och dunkade in det avslutande 3–0-målet på en ruggig frispark direkt i mål.

  ***

  Veckans elva #17
  1. Max Softberg, Broby IF
  2. Johan Svensson, Everöds IF
  3. Björn Hansson, Tollarps IF
  4. Lukas Persson, Vanneberga IF
  5. Morgan Hurtig, IFK Knislinge
  6. Sanjin Tufek, Tollarps IF
  7. Samuel Lindh, Ifö Bromölla IF
  8. Simon Reinholdsson, Bjärnums GoIF
  9. Liam Sjöström, Åhus IF
  10. Albin Karlsson, Hanaskogs IS
  11. Joel Ottosson, Ifö Bromölla IF

  Ersättare:
  Albert Jansson, Bjärnums GoIF
  Emil Hansen, Bjärnums GoIF
  Mert Yanev, Mala IF
  Robin Cederberg, Ifö Bromölla IF
  Sebastian Ahlfeldt, Nävlinge IF
  Sorin Jumatate, Åhus IF
  Ufuk Tahtali, Tollarps IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 6 september.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.