Veckans elva #19: Dubbla straffar och derbykross i Göinge

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Säsongens 19:e upplaga av veckans elva är uttagen.
Glimåkra IF trampade plattan i mattan och vann division 4-derbyt mot Hjärsås/Värestorp med förkrossande 10–1 på konstgräset i Sibbhult. Jesper Eriksson och Gamal Al-Haqli gjorde tillsammans sju av de tio målen och allra bäst var högerforwarden Al-Haqli som snabb, teknisk och kvicktänkt tremålsskytt.
I Vanneberga IF fortsätter Niclas Svensson att visa fin höstform. Lagets skyttekung följde upp de två målen mot Lunnarp senast med tre nya fullträffar i 4–1-segern mot Sankt Olof. Philip Wikström, nyförvärvet från Nosaby IF, assisterade snyggt till 2–1-målet och var en annan av de stora segerfixarna när Vanneberga definitivt säkrade sin division 4-status för 2022.
Ytterbacken Elias Persson och mittfältaren och målskytten Jacob Andersson spelade framträdande roller när Åhus HBK besegrade Esperöd med 2–0 och ser till att guldstriden med Sjöbo fortsätter. Nästa nagelbitare för HBK är det prestigeladdade derbyt mot Yngsjö, hemma på Furehovs konstgräs på lördag.
Pontus Abrahamsson prickade in tre sköna fullträffar och Felix Johansson var ett starkt namn på mittfältet när Edenryds IF besegrade Wä med 5–1 och tog sin sjätte raka hemmaseger (även om den här matchen spelades på konstgräset i Bromölla) i division 5 Nordöstra. Noterbart är att Edenryd bara tappat poäng i en enda hemmamatch hittills i år (2–2 mot Tosteberga/Nymölla i slutet av juni).
2–0-segern satt långt inne för Tollarps IF, men backen Melker Fägersson var iskall från elva meter när han med två sena (83:e och 86:e minuten) och kyliga straffar kryddade en fin insats med att sänka Vittskövle IF i division 6 Nordöstra B.
Blerdi Behrami gjorde båda målen, och var kanske bäst på plan, när Huaröd besegrade Önneköp med 2–0 och är, med tre omgångar kvar att spela, förste utmanare till Tollarp om seriesegern i division 6 Nordöstra B.
Jonathan Alvarsson, målvakt i Gärds Köpinge IF, imponerade på allt och alla när han tog en straff och gjorde ett antal avgörande räddningar i 2–2-matchen mot Degeberga.

***

  Veckans elva #19
  1. Jonathan Alvarsson, Gärds Köpinge IF
  2. Melker Fägersson, Tollarps IF
  3. Philip Wikström, Vanneberga IF
  4. Elias Persson, Åhus HBK
  5. Blerdi Behrami, Huaröds IF
  6. Jacob Andersson, Åhus HBK
  7. Felix Johansson, Edenryds IF
  8. Pontus Abrahamsson, Edenryds IF
  9. Gamal Al-Haqli, Glimåkra IF
  10. Niclas Svensson, Vanneberga IF
  11. Jesper Eriksson, Glimåkra IF

  Ersättare:
  Dan Thorsson, Vittskövle IF
  Samuel Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Martin Basti, Everöds IF
  Lucas Löf, Everöds IF
  Dennis Bondesson, IFK Knislinge
  Rasmus Ingvert, Huaröds IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 9 november.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.