Veckans elva #19: Satte stopp för sviten – efter tre år

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det började med närmare 30 namn, bantades ner till 18 och nu är säsongens 19:e elva uttagen. Det landade i följande manskap:

***
Johan Meijer beskrivs som outstanding i målet med tunga frilägesräddningar och Anton Lennartsson ägde kanten när Balsby SK nollade Ovesholms IF och vann med 4–0 i division 6 Nordöstra A. Balsbys skalp blir inte sämre av att man suddade ut en nästan tre år lång svit – det var nämligen, om jag har fått rätt på siffrorna, Ovesholms första förlust i seriespel hemma på Slottsvallen sedan september 2019.
Winnö IF har fått smak på att skrälla och forwarden Simon Gustafsson satte tre kassar när man följde upp 2–1-segern mot Ovesholm med en en stilig 3–2-vinst mot toppjagande Fjälkinge IF.
När vi ändå är inne på skrällar så går det inte att blunda för Lönsboda GoIF i division 6 Norra. Hampus Flink, normalt forward, tog plats som mittback och sopade rent framför eget mål när Lönsboda vann med 2–0 hemma på Snapphanevallen och fick guldaspiranten Vinslövs IF på fall efter 14 raka matcher med poäng.
Andreas Vukancic visade fint spelsinne och var ett ständigt hot när Näsums IF besegrade Skepparslövs IF med 4–1 och övertog serieledningen i division 6 Nordöstra A.
Adrian Pop gjorde fyra mål när kvaljagande Hästveda IF bjöd på ett ordentligt målfyrverkeri och besegrade Hjärsås/Värestorps IF med 10–0 i division 5 Nordöstra. Pop är nu en av fyra (!) spelare som toppar skytteligan på 15 fullträffar.
Astrit Mehmeti var en levande mur när Vilan BoIS besegrade Sibbhults IF med 3–2 och enligt Vilan-lägret är Astrit seriens överlägset bästa mittback.
Offensive kantspelaren Marcus Andersson slog till med ett hattrick när Yngsjö IF besegrade Vanstads IF med 5–0 och bjöd på ett litet formbesked inför det stundande division 4-kvalet.
Robin Svedberg Roth gjorde en stark match och tog befälet i de bakre leden när Åhus HBK nollade Sankt Olof och vann ”måste-matchen” på Furehov med 4–0. Det krävs nya fina insatser redan på söndag i ödesmatchen mot Broby när dramat i botten på division 4 fortsätter.
Unge Joel Ottosson gjorde ett imponerande hattrick och ”gamle” Robin Cederberg imponerade återigen som defensiv mittfältare när Ifö Bromölla IF körde över Glimåkra IF med 5–1 och tog sin femte raka seger i division 4 Östra.

  ***

  Veckans elva #19
  1. Johan Meijer, Balsby SK
  2. Hampus Flink, Lönsboda GoIF
  3. Astrit Mehmeti, Vilan BoIS
  4. Robin Svedberg Roth, Åhus HBK
  5. Anton Lennartsson, Balsby SK
  6. Robin Cederberg, Ifö Bromölla IF
  7. Andreas Vukancic, Näsums IF
  8. Marcus Andersson, Yngsjö IF
  9. Simon Gustafsson, Winnö IF
  10. Adrian Pop, Hästveda IF
  11. Joel Ottosson, Ifö Bromölla IF

  Ersättare:
  Bernhard Svanström, Åhus HBK
  Björn Hansson, Tollarps IF
  Emil Ashoor, Vilan BoIS
  Fredrik Palm, Tollarps IF
  Linus Andersson, Yngsjö IF
  Sebastian Andersson, Näsums IF
  Jonas Modig, IFK Knislinge (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 20 september.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.