Veckans elva #2: Drömmål och 14-åring imponerade i debuten

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Säsongens andra ”veckans elva” är uttagen och från pärlorna vid Hanöbuktens, Åhus och Yngsjö, handplockas mittfältaren Bernhard Svanström och backen Elias Hallin efter Åhus HBK:s stabila 2–0-seger mot Sjöbo som grundlades av en stark försvarsinsats.
Seriekonkurrenten Yngsjö klappade till Brösarp med 6–0 i samma serie (division 5 Östra) och mittbacken Christian Olsson fortsätter att visa fin form och får sällskap av Nexhat Halili, som ångrade flytten till Hjärsås/Värestorp och stod för ett drömmål och låg bakom de flesta av målen.
Johan Andersson gjorde två mål när Wä besegrade Farstorp och den avgörande fullträffen var ett smaskigt drömmål i slutminuten.
Vilans ”tia” ”Boddi” Heeder har gjort tre mål på två matcher och lägligt nog kom två av dem i det prestigeladdade derbyt mot Näsby som Vilan vann med 4–2. Det sista var en soloprestation där Heeder mer eller mindre sprang in bollen från halva planen.
Mittfältaren Rasmus Bertilsson var, enligt rapporterna, matchens gigant och stark både framåt och bakåt och bidrog med två mål när Tollarp besegrade Degeberga med 3–0 i division 6 Nordöstra B.
14-årige mittbacken Eric Astrén (född 2006) gjorde tävlingsdebut i A-lagssammanhang, spelade hela matchen och satte enligt rapporterna inte en fot fel när hans Åsum besegrade Gärds Köpinge med 4–2.
Linderöd plockade snabbt ner Åsum på jorden och nyförvärvet Martin ”G” Gustafsson, de senaste åren en pålitlig försvarsklippa i Åhus IF, visade styrka i 6–0-segern och gav ett fint formkvitto inför lördagens derby mot Tollarp.
Nävlinge var nära en ny seger i division 5 Nordöstra och Sibbhult kan tacka sin målvakt Noah Persson, och hans vänner stolparna, för att man höll nollan och kom undan med 0–0 och en poäng.
Sista platsen går till innermittfältaren Emil Vendel efter Önnestads måndagsskräll mot Kiaby. Vendel kvitterade ut fina betyg för sin match och var också den som med en frispark satte 1–1 och startade den sena vändningen när 0–1 förvandlades till 4–1 under sista kvarten.

***

  Veckans elva #2
  1. Noah Persson, Sibbhults IF
  2. Eric Astrén, Åsums BK
  3. Christian Olsson, Yngsjö IF
  4. Martin Gustafsson, Linderöds IF
  5. Elias Hallin, Åhus HBK
  6. Bernhard Svanström, Åhus HBK
  7. Rasmus Bertilsson, Tollarps IF
  8. Emil Vendel, Önnestads BI
  9. Johan Andersson, Wä IF
  10. Abdelraof ”Boddi” Heeder, Vilan BoIS
  11. Nexhat Halili, Yngsjö IF

  Ersättare:
  Carl-Erik Persson, Linderöds IF
  Samuel Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Johannes Mårtensson, Yngsjö IF
  Simon Svensson, Åhus HBK
  Mirsad Smakiqi, Huaröds IF
  Ali Al-Hammadi, Huaröds IF