Veckans elva #2: Häftiga fullträffarna på Möllekullen

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att presentera andra elvan för säsongen 2022.
Vi börjar med veckans smällkarameller som kom i en och samma match (det tippade toppmötet i division 6 Nordöstra B som slutade 1–1) på Möllekullen i Vittskövle. Sösdala IF:s kapten Arvid Petersson satte tonen med ett mäktigt långskott och då ville naturligtvis inte Robin Olsson i Vittskövle IF vara sämre och avslutade fyrverkeriet med en frispark klockrent rakt upp i krysset.
I samma serie tjuvstartade Gärds Köpinge IF påsken med en fin 2–0-seger mot Åhus IF där duon Christoffer Siöström och Filip Broberg Haskå, övertygade och fick tränaren Fatos Gashi att skryta lite extra över sina mittfältare.
Serien toppas däremot av Degeberga GoIF som efter 3–2 mot Åsum och 7–2 mot Svensköp är seriens enda fullpoängare. Hos serieledarna passade unge Alfred Nilsson inte bara på att göra sitt första A-lagsmål, han fördubblade målskörden också när han även satte dit 5–2-målet.
I division 6 Norra spände Trepca FC Hässleholm – med mittbacken Besnik Dibrani som en av de framträdande spelarna – musklerna och besegrade Vinslövs IF med 1–0 i en match mellan de förväntade huvudkandidaterna till seriesegern.
En våning upp i division 5 Nordöstra fortsätter nykomlingen IFK Knislinge att leverera. Premiärsegern mot Bjärnum följdes upp med en 3–2-vinst mot Mala och Dennis Bondesson, på bänken i premiären, tog vara på chansen och kryddade en stark insats med ett fint nickmål till 3–1.
Zehrudin Jusopovic bjöd på ett hattrick när Tosteberga/Nymölla körde över Hjärsås/Värestorp med 6–0 och Bjärnums GoIF studsade tillbaka efter premiärchocken och besegrade Nävlinge med klara 4–0. Bjärnums Albert Jansson övertygade på mittfältet och gjorde två av målen och han får sällskap i den här elvan av målvakten Daniel Feustel efter säsongens första nolla.
Sist men inte minst har vi klippan och kaptenen Alex Wendel som, på konstgräset på Furehov och ackompanjerad av ett fyrverkeri, ledde sitt Vanneberga IF till en prestigeladdad 1–0-vinst i division 4-derbyt mot Åhus HBK.

***

  Veckans elva #2
  1. Daniel Feustel, Bjärnums GoIF
  2. Besnik Dibrani, Trepca FC
  3. Alex Wendel, Vanneberga IF
  4. Arvid Petersson, Sösdala IF
  5. Filip Broberg Haskå, Gärds Köpinge IF
  6. Christoffer Siöström, Gärds Köpinge IF
  7. Robin Olsson, Vittskövle IF
  8. Albert Jansson, Bjärnums GoIF
  9. Alfred Nilsson, Degeberga GoIF
  10. Zehrudin Jusupovic, Tosteberga/Nymölla IF
  11. Dennis Bondesson, IFK Knislinge

  Ersättare:
  Emil Carlsson, Åhus HBK
  Fatri Rexhepi, Trepca FC
  Hugo Arvidsson, Degeberga GoIF
  Morgan Hurtig, IFK Knislinge
  Rasmus Hedlin, Vanneberga IF
  Roger Christiansen, Tosteberga/Nymölla IF
  Viktor Thell, Vanneberga IF

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 26 april.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.