Veckans elva #20: Efterlängtade mästare och stora derbyvinnare

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Säsongens 20:e upplaga av veckans elva är uttagen.
Det blev en guldhelg att minnas för Broby IF i division 5 Nordöstra. Första seriesegern på herrsidan sedan 1978 (!) blev klar redan i lördags när Edenryd tappade poäng mot Hanaskog och firandet fortsatte i söndags på Broby IP med en solklar 7–1-seger mot Osby. Felix Blennborn var i högform och levererade tre mål och tre assist och får sällskap i elvan av unge mittfältaren Olle Andersson, som gjorde två av målen och bjöd på en stark insats lite i skymundan av Felix.
Vanneberga IF har hittat höstformen i division 4 Östra och 3–1-segern borta mot Tomelilla var en fin skalp för Jens Larssons gäng. Melker Knutsson fick chansen från start och imponerade i frontlinjen. Alex Wendel, som nickade in det viktiga 2–1-målet, är en annan (av många VIF-are) som glänste på Tomelilla IP.
Slitstarke mittfältaren Simon Svensson visade vägen med sitt 1–0-mål och Robin Svedberg Roth styrde de bakre leden med självklarhet när Åhus HBK besegrade Yngsjö med klara 3–0 i det prestigeladdade Hanöbuktsderbyt. Det innebär att dramat med Sjöbo om seriesegern i division 5 Östra fortsätter och mycket väl kan sluta i en målskillnadsaffär.
Jimmy Rooth höll nollan, tog en straff, och briljerade med ett flertal kvalificerade räddningar när hans Wä spelade 0–0 mot Hästveda i division 5 Nordöstra.
David Lindgren klev fram och blev derbykung hemma på Sjölyckan och gjorde alla tre målen när Kiaby IF vann det prestigeladdade derbyt mot Fjälkinge med 3–1 i division 6 Nordöstra A.
Fitim Ahmeti vann mittfältet åt Mala IF i ”guldfinalen” mot Trepca FC Hässleholm. Mala vann med 3–1 och behöver nu ”bara” skrapa ihop fyra poäng i de sista matcherna mot Norra Rörum och Vankiva för att snuva Trepca på seriesegern i division 6 Norra B.
Lite underskattade mittbacken Hematullah Amarkhail höll sig framme och gjorde sista målet när Huaröd besegrade Vittskövle med 3–1 och fortsätter att jaga Tollarp om seriesegern i division 6 Nordöstra B.
I samma serie visade 43-årige Stefan Bondesson att målkänslan sitter i och den rutinerade måltjuven gjorde båda målen när Linderöd besegrade Önneköp med 2–0.

***

  Veckans elva #20
  1. Jimmy Rooth, Wä IF
  2. Hematullah Amarkhail, Huaröds IF
  3. Robin Svedberg Roth, Åhus HBK
  4. Alex Wendel, Vanneberga IF
  5. Olle Andersson, Broby IF
  6. Simon Svensson, Åhus HBK
  7. Fitim Ahmeti, Mala IF
  8. Felix Blennborn, Broby IF
  9. Stefan Bondesson, Linderöds IF
  10. Melker Knutsson, Vanneberga IF
  11. David Lindgren, Kiaby IF

  Ersättare:
  Ali Al-Hammadi, Huaröds IF
  Jimmy Pettersson, Kiaby IF
  Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Samuel Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Oliver Sigefjord, Vanneberga IF
  Thimmy Jonsson, Nävlinge IF
  Filip Larsson, Yngsjö IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 16 november.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.