Veckans elva #21: Rosen, målfesterna och mäktiga hemmasviten

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att släppa säsongens 21:a, och näst sista, upplaga av veckans elva.
I division 6 Nordöstra A bjöds det på en målfest av sällan skådat slag. Fjälkinge mosade jumbon Rinkaby med 20–0 (!), exakt tjugo-noll, och det borde väl vara någon form av klubbrekord i A-lagssammanhang? Christian Vestberg levererade i alla fall fem av målen och belönas med en plats i elvan.
Balsby och Skepparslöv var inte så dåliga de heller i samma serie. De gjorde 15 mål – tillsammans – och när allt var bokfört hade Skepparslöv vunnit med 8–7 (!). Förre KFF- och Nosabyspelaren Fredrik ”Fidde” Persson noterades för tre mål för sitt Skepparslöv och stänkte, enligt rapporterna, in ett frisparksmål från 20 meter stenhårt rakt upp i krysset.
”Bröderna Brothers”, Lucas och Samuel Malmberg Sankilampi, avväpnade Ovesholms offensiv med självklar tydlighet när Tollarp vann med 4–0 och säkrade seriesegern i division 6 Nordöstra B. Från guldlaget hämtas även spelande assisterande tränaren Berat Gjyrevci som med sitt fina spelsinne fick saker och ting att hända offensivt när det skulle avgöras i andra halvlek.
Fredrik Ottosson sparade inte på krutet när Hanaskog tog en blytung storseger i ödesmatchen mot Farstorp i division 5 Nordöstra. Ottosson gjorde fyra mål i andra halvlek, varav ett äkta hattrick på sju minuter, när Hanaskog vann med 7–2 och plötsligt sitter med division 5-kontraktet i egna händer inför avslutningen mot Sibbhult.
17-årige målvakten Pontus Andersson och mittbackschefen Daniel Bogren var två viktiga segerfixare när Edenryd blev först att besegra (redan klara seriesegraren) Broby i division 5 Nordöstra. 2–1-segern i årets sista hemmamatch innebär att Edenryds lååååånga förlustfria svit på hemmaplan håller i sig. Senaste förlusten kom i kvalet mot Båstad den 7 oktober 2019…
Backen Elias Persson och mittfältaren Albin Sannemo övertygande när Åhus HBK städade av Spjutstorp med 4–2 och skaffade sig guldläge inför den dramatiska slutomgången i division 5 Östra på lördag. Åhus HBK och Sjöbo har båda 44 poäng, de har gjort lika många mål (53), men Åhus har släppt in tre färre (14 mot Sjöbos 17). HBK avslutar borta mot tabelltian Vanstad och Sjöbo har sjuan Esperöd på bortaplan. Vilken rysare detta kan bli…
Yttermittfältaren Fares Al-Matari sänkte Sankt Olof med sitt 3–2-mål när formstarka Glimåkra spelade sin sjunde match i rad utan förlust i division 4 Östra. Det fick avgående tränaren Patrik Johansson att låta som en Björn Ranelid i högform: ”Fares var rosen, övriga får hålla till godo med bladen”.