Veckans elva #22: Gympadojor, tändvätska och guldhattar

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att gå i mål med säsongens 22:a, och sista, upplaga av veckans elva.
Det kommer en sammanställning över säsongens samtliga elvor inom kort, men jag vill först passa på att här och nu säga TACK till alla som varit med och bidragit med förslag på spelare.

***
Det fanns gott om guldhjältar när Fjälkinge IF besegrade Näsums IF med 2–0 i seriefinalen på Öllervallen och tog klivet tillbaka till division 5 efter två säsonger i sexan. Hayder Ali gjorde båda målen, målvakten Lukas Rundqvist stod för några svettiga räddningar när det fortfarande stod 0–0 och Marko Zebic glänste i backlinjen.
Elias Berg och evigt unge Tobias Ursprung, som levererade ett drömmål, var två stora guldmakare när Åhus IF besegrade Huaröds IF med 4–0 i seriefinalen och tog klivet upp i division 5 igen.
”Styrelsen gav oss tändvätska”, sa Ursprung och tackade för senast.
Ingen har väl missat turbulensen under året? När det stormade som värst ville ju styrelsen i Åhus IF kasta ut herrarna från klubben.
18-årige Tim Lahi, som gjorde fem mål på sju matcher, gjorde två mål när Vinslövs IF fick hål på Hörja/Röke, vann med 4–0 och säkrade seriesegern i division 6 Norra. Guldfesten på Sparbanksarenan signalerar att Vinslövs IF är tillbaka i division 5 efter fyra säsonger i sexan.
Trepca FC Hässleholm blev tvåa efter Vinslöv, men drog vinstlotten ändå och tar steget upp i division 5 som bästa tvåa efter 6–2-segern mot Vankiva. Ilir Shala blev fyramålsskytt och vände matchen nästan på egen hand när Trepca gick från 0–2 till 6–2. Han får sällskap i elvan av mittbacken Ekrem Dibrani som var en vägg där bak – med sina gympadojor (!). Anledningen till det minst sagt udda skovalet är att Dibrani spelar utan fungerande korsband och får ont i knät när han spelar med fotbollsskor.
Gabriel Nilsson gjorde två viktiga mål när Sibbhults IF vände i det heta derbyt mot Hanaskogs IS (3–3 till slut) och säkrade en kvalplats till division 4.
Simon Nilsson blev tvåmålsskytt för andra matchen i rad när Hästveda IF besegrade Bjärnum med 3–1 och skrev ny klubbhistoria med kvalspel till division 4.
Yngsjö IF, som ställs mot Hästveda i första kvalomgången, rundade av seriespelet med att köra över jumbon Rörum med 11–1. Marcus Andersson blev tremålsskytt och gjorde kanske sin bästa match i Yngsjötröjan. Tillsammans med Kristian Ekstrand (4) och Linus Andersson (3) stod trion för tio av Yngsjös elva mål.

  ***

  Veckans elva #22
  1. Lukas Rundqvist, Fjälkinge IF
  2. Elias Berg, Åhus IF
  3. Marko Zebic, Fjälkinge IF
  4. Ekrem Dibrani, Trepca FC Hässleholm
  5. Tim Lahi, Vinslövs IF
  6. Hayder Ali, Fjälkinge IF
  7. Gabriel Nilsson, Sibbhults IF
  8. Simon Nilsson, Hästveda IF
  9. Marcus Andersson, Yngsjö IF
  10. Tobias Ursprung, Åhus IF
  11. Ilir Shala, Trepca FC Hässleholm

  Ersättare:
  Edwin Svensson, Tosteberga/Nymölla IF
  Gustaf Lindroth, Åhus HBK
  Jacob Emilsson, Ifö Bromölla IF
  Kristian Ekstrand, Yngsjö IF
  Linus Andersson, Yngsjö IF
  Nils Werner, Fjälkinge IF
  Sebastian Siversson, Åhus IF

  ***

  De som kan bli aktuella för veckans elva är spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.