Veckans elva #22: Mästare med nerver av stål och "ruggig" målvaktsinsats

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Efter en lång höst har det blivit dags att gå i mål med säsongens 22:a, och sista, upplaga av veckans elva.
Det kommer en sammanställning över säsongens samtliga elvor framöver, men jag vill först passa på att här och nu säga TACK till alla som varit med och bidragit med förslag på spelare.

***
Det tog fyra år, men nu är Åhus HBK tillbaka i division 4. Mittfältaren Joel Andersson och mittbackarna Emil Carlsson och Robin Svedberg Roth gick i bräschen när HBK höll nerverna i styr och löste guldracet på bästa sätt. 3–0 borta mot Vanstad räckte för att säkra seriesegern i division 5 Östra före Sjöbo (som besegrade Esperöd med 5–2) – på bättre målskillnad.
Glimåkra förlorade mot Vanneberga i säsongsavslutningen i division 4 Östra, men Göingelagets Jesper Eriksson avslutade säsongen med stil och bjöd på derbyts vackraste mål när han tryckte in säsongens 20:e mål med en sträckt vrist från 27-28 meter.
Från vinnarna Vanneberga IF (som vann med 5–2) hämtar elvan tvåmålsskytten Oliver Sigefjord som satte punkt för derbyts vackraste anfall när han vinklade in bollen i mål och förvaltade Anton Persson och Jakob Nilssons högklassiga förarbete på bästa sätt.
Skyttekungen Boddi Heeder och tekniske Salah Ali var starka förgrundsfigurer när seriesegrarna Vilan BoIS avslutade säsongen med guldhattar och en 5–2-vinst mot toppkollegan Kiaby IF. Heeder gjorde tre mål och vann skytteligan med sina 19 fullträffar.
Fabian Modén bjöd på ett hattrick och kunde gjort ett till när Mala IF städade av Vankiva med 3–1 och säkrade seriesegern i division 6 Norra B. Modén stannade på 22 mål totalt och snuvade Trepcas Ilir Shala (21 mål) på segern i skytteligan.
Tabelltvåan Huaröd avslutade säsongen i division 6 Nordöstra B med en övertygande 6–2-seger mot toppkonkurrenten Ovesholm. Omar Zarini, en av Huaröds viktigaste mittfältare, imponerade med genombrottskraft och hårt jobb och kryddade insatsen med ett mål.
Samuel Malmberg Sankilampi övertygande återigen i försvaret när redan guldklara Tollarp avslutade säsongen med en 1–0-seger i det prestigefyllda derbyt mot Linderöd. Men matchens spelare var Linderöds målvakt Oscar Svensson som beskrivs som ”ruggigt” bra och såg till att det, trots en man mindre i 75 minuter och två straffar mot sig, stod 0–0 fram till slutminuten. Svensson höll dessutom på att göra mål på en utspark sedan han tagit en straff av Tollarps målvakt…

  ***

  Veckans elva #22
  1. Oscar Svensson, Linderöds IF
  2. Samuel Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  3. Robin Svedberg Roth, Åhus HBK
  4. Emil Carlsson, Åhus HBK
  5. Salah Ali, Vilan BoIS
  6. Omar Zarini, Huaröds IF
  7. Joel Andersson, Åhus HBK
  8. Oliver Sigefjord, Vanneberga IF
  9. Fabian Modén, Mala IF
  10. Boddi Heeder, Vilan BoIS
  11. Jesper Eriksson, Glimåkra IF

  Ersättare:
  Ludvig Fotopoulos, Åhus HBK
  Pontus Abrahamsson, Edenryds IF
  Hugo Ljungqvist, Edenryds IF
  Danny Hurtig, Tollarps IF
  Oscar Paradis, Fjälkinge IF
  Blerdi Behrami, Huaröds IF
  Lukas Rundqvist, Fjälkinge IF (mv)