Veckans elva #3: Dubbla femmålsskyttar och omskolad forward

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Det har blivit dags att presentera tredje elvan för säsongen 2022.
Med ett av förslagen kom frågan:
”Det borde väl räcka att göra fem mål för att komma med i veckans elva?”
Klart att det gör.
Den här elvan har dessutom plats för två (!) femmålsskyttar.
Alexander Nilsson gjorde fem mål, inkluderat ett äkta hattrick, när hans Ovesholms IF plattade till Vanneberga FF med 7–0 i division 6 Nordöstra A. Alexander vann skytteligan på 22 mål i fjol och är förstås tung favorit till titeln även i år efter sju mål på tre matcher.
I division 6 Nordöstra B ville Linus Axelsson, tillbaka i Åsums BK efter en sejour i Wä IF, inte vara sämre och gjorde fyra raka mål och fyllde på med ytterligare ett i 8–0-segern mot Venestads IF i division 6 Nordöstra B.
Från serieledande Ovesholms IF hämtar elvan även den outtröttlige slitvargen Torbjörn Jönsson som var överallt på planen och slet stora hål i Vannebergas försvar och mittfält.
IK Kamp har överraskat positivt och har full pott (två segrar) i division 6 Nordöstra A efter 4–3-skalpen mot Balsby SK. Spelande tränaren Dennis Barlow visade vägen, var ett ständig orosmoment och levererade två mål. Högerbacken Christoffer Skoog bjöd på en uppoffrande insats och kryddade den med att göra det avgörande målet med en kvart kvar att spela.
Everöds IF har öppnat starkt och toppar division 6 Nordöstra B efter den tuffa derbysegern (1–0) mot Gärds Köpinge IF. Everöds mittback Christian Andersson satte, enligt uppgifter från Gärds Köpinge IP, inte en fot fel och bidrog till att serieledarna kunde hålla nollan för andra matchen i rad.
Topptippade Trepca FC Hässleholm tog sin andra raka seger i division 6 Norra (3–2 mot Lönsboda) och tvåmålsskytten Bekim Rosenberg avslutade elegant när han avgjorde matchen med en helvolley i 87:e minuten.
André Bengtsson var en framträdande spelare i obesegrade (två raka segrar) Hanaskogs IS och gjorde två mål mot sitt gamla lag IFK Osby i 4–0-segern på Västra Hed.
I samma serie, division 5 Nordöstra, stack Jesper Larsson Odenmalm ut när hans Nävlinge IF besegrade Edenryds IF med 3–1. Forwarden Larsson Odenmalm är omskolad till ytterback, men det hindrade inte honom från att göra två mål på Östersjöwallen.
Mittfältsmotorn Berat Gjyrevci, som kanske har varit lagets genomgående bäste spelare i serieupptakten, utmärkte sig när Tollarps IF besegrade Rörums SK med 1–0 och tog säsongens första seger i division 5 Östra.
17-årige målvakten Gabriel Lindberg var bäst på plan när Ifö Bromölla IF besegrade (1–0) och nollade tippade toppkonkurrenten Tomelilla IF i division 4 Östra. Inte minst den svettiga frisparksräddningen, efter en knapp timmes spel när bollen med raketfart var på väg in i krysset, var av högsta klass.

***

  Veckans elva #3
  1. Gabriel Lindberg, Ifö Bromölla IF
  2. Christoffer Skoog, IK Kamp
  3. Christian Andersson, Everöds IF
  4. Jesper Larsson Odenmalm, Nävlinge IF
  5. Torbjörn Jönsson, Ovesholms IF
  6. Berat Gjyrevci, Tollarps IF
  7. André Bengtsson, Hanaskogs IS
  8. Dennis Barlow, IK Kamp
  9. Bekim Rosenberg, Trepca FC
  10. Alexander Nilsson, Ovesholms IF
  11. Linus Axelsson, Åsums BK

  Ersättare:
  Björn Hansson, Tollarps IF
  Edison Aliu, Trepca FC
  Emil Hansen, Bjärnums GoIF
  Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Martin Basti, Everöds IF
  Olle Andersson, Broby IF
  Oskar Ohlsson, Everöds IF

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 3 maj.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.