Veckans elva #3: Målshowen, derbykungen och monsterräddningarna

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Det har blivit tisdag igen och det är återigen dags att släppa fram ”veckans elva”.
Forwarden Niclas Svensson blev femmålsskytt för första gången som senior och var bara en frilägesmiss från att göra dubbla hattrick när serieledande Vanneberga IF mosade Hörby FF med 6–1 i division 4 Östra.
Emil Rydh är tillbaka med besked i Glimåkra IF, efter nio säsonger i andra klubbar, och visade att han är still going strong när Ystads IF besegrades med 2–1 hemma på Trollavallen.
Trotjänaren Simon Svensson glänste med en enorm arbetsinsats på det centrala mittfältet när Åhus HBK besegrade Yngsjö IF med 2–0 i det prestigeladdade division 5-derbyt på Furehov. Noterbart är att Åhus HBK nu har 23–0 i målskillnad på de tre inledande matcherna.
Nykomlingen Vinslövs IF har fått en smakstart med två raka segrar i division 5 Nordöstra och Filip Cederholm blev tremålsskytt i krossen (7–0) mot Tollarps IF.
Eric Fredriksson var bäst på plan när IFK Knislinge besegrade Trepca FCH med 2–1 och tog säsongens första seger i division 5 Nordöstra.
Tvåmålsskytten och ytterforwarden Anders Sköld och backen Måns Nilsson var två av de stora segerfixarna när Vittskövle IF satte ner foten och besegrade Wä IF med klara 4–0 i ett tidigt toppmöte i division 6 Nordöstra B.
Rasmus Jönsson leverade tre mål och fixade en straff och kaptenen Thomas Clementson assisterade till tre mål när Skepparslövs IF knockoutvann med 5–1 och strödde nytt salt i såren för det tippade topplaget Huaröds IF, som åkte på sin tredje raka förlust i division 6 Nordöstra B.
Emil Ashoor fortsätter att producera (fem mål totalt) och levererade ett hattrick när Vilan BoIS besegrade Gärds Köpinge IF med 5–1 och tog säsongens första seger i division 6 Nordöstra B.
Målvakten Calle Åström gjorde tre monsterräddningar och var räddaren i nöden när Kiaby IF besegrade Viby IF i division 6 Nordöstra A efter en sen vändning från 0–1 till 2–1. Kvitteringen kom i 88:e minuten och i 90:e avgjorde Oscar Nilsson på straff.

***

  Veckans elva #3
  1. Calle Åström, Kiaby IF
  2. Måns Nilsson, Vittskövle IF
  3. Emil Rydh, Glimåkra IF
  4. Eric Fredriksson, IFK Knislinge
  5. Thomas Clementson, Skepparslövs IF
  6. Simon Svensson, Åhus HBK
  7. Emil Ashoor, Vilan BoIS
  8. Filip Cederholm, Vinslövs IF
  9. Rasmus Jönsson, Skepparslövs IF
  10. Niclas Svensson, Vanneberga IF
  11. Anders Sköld, Vittskövle IF

  Ersättare:
  Felix Ewerlöf, Vinslövs IF
  Gustav Sigfrids, Vanneberga IF
  Johan Wendt, IFK Knislinge
  Max Sandberg, IFK Osby
  Olle Bengtsson, Lönsboda GoIF
  Philip Nilsson, Glimåkra IF
  Hussein Munhel, Vilan BoIS (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 2 maj.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.