Veckans elva #4: Poppigt hattrick och fräckt solomål

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Säsongens fjärde ”veckans elva” inleder med Pontus Häggebrink mellan stolparna. Åhus HBK-keepern höll nollan i toppmötet med Spjutstorp och har, tillsammans med ett ramstarkt försvarsspel, bara släppt in ett mål på de fyra första matcherna i division 5 Östra.
I de bakre leden var Nils Löfquist ”outstanding” och tillbaka i gammal god form när Vanneberga IF spelade 0–0 mot tippade topplaget Gärsnäs i division 4 Östra och i samma match imponerade lagkamraten Lukas Nilsson (ny för året från Everöd) i sin division 4-debut. Lucas Malmberg Sankilampi var tryggheten själv och satte stopp för det mesta när Tollarp besegrade Everöd med 2–0 i derbyt, Adam Lewin Käll var strålande i mittförsvaret när Wä besegrade Nävlinge med 4–0 och David Berg, som har varit Brobys genomgående bäste spelare hittills i år, övertygade igen när Edenryd slogs tillbaka med 3–0.
Skepparslövs IF besegrade Önnestad med 4–2 och tog fjärde raka segern i division 6 Nordöstra A. Från serieledarna hämtar elvan stabile tvåmålsskytten Joel Nilsson och Thomas Clementson, som bjöd på ett fräckt solomål från egen planhalva som han avslutade med en tunnel (!) på målvakten.
Anders Giselsson är still going strong och dominerade mittfältet när Wä besegrade uppstickarlaget Nävlinge i östra femman.
Adrian Pop bjöd på tre proppar, alltså ett hattrick, när Farstorp slog Winnö med 3–0 på måndagskvällen. Pop gjorde dessutom två mål i segermatchen mot Hanaskog i torsdags och har stor del i nykomlingens två raka segrar i division 5 Nordöstra.
16-årige Olle Andersson i Broby IF är ett namn att lägga på minnet. Den mycket lovande yttern gjorde sin första match från start, visade fin spelförståelse och kryddade insatsen med ett mål i 3–0-segern mot Edenryd.

***

  Veckans elva #4
  1. Pontus Häggebrink, Åhus HBK
  2. Lukas Nilsson, Vanneberga IF
  3. Nils Löfquist, Vanneberga IF
  4. Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  5. Adam Lewin Käll, Wä IF
  6. David Berg, Broby IF
  7. Joel Nilsson, Skepparslövs IF
  8. Anders Giselsson, Wä IF
  9. Adrian Pop, Farstorps GoIF
  10. Olle Andersson, Broby IF
  11. Thomas Clementson, Skepparslövs IF

  Ersättare:
  Jens Fredriksson, Ovesholms IF
  Hematullah Amarkhail, Huaröds IF
  Wille Christiansson, Farstorps GoIF
  Christoffer Siöström, Gärds Köpinge IF
  Leopoldo Silva, Gärds Köpinge IF
  Noah Lindecrantz, Sibbhults IF
  Ufuk Tahtali, Tollarps IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras varje tisdag.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.