Veckans elva #5: Derbybesked och drömmål från 40 meter

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att presentera femte elvan för säsongen 2022 och vi kan samtidigt avslöja att det har varit säsongsrekord i antal namnförslag (med en bit över 30 stycken) som har kommit in inför uttagningen.

Joel Wedenell verkar vara rejält uppvärmd inför bortaderbyt mot Broby IF på lördag. Glimåkras spelande tränare drog till med ett äkta hattrick under matchens sista 19 minuter i 3–0-segern mot Sankt Olof.
I division 4 Östra visade mittbacken André Wasik sina offensiva kvaliteter när hans Vanneberga IF bortabesegrade Broby IF med 3–0. Wasiks offensiva utflykter mynnade ut i två fullträffar och delad ledning med Niclas Svensson i den interna skytteligan.
I division 5 Nordöstra övertygar Hanaskogs IS och vann toppmötet mot Nävlinge IF med 3–0. Kaptenen David Stridsman ledde, med fin hjälp av kollegan Daniel Bengtsson, sitt Hanaskogs till säsongens andra nolla.
Bjärnums GoIF höll också nollan och man kan tacka målvakten Emil Nilsson, med flera viktiga räddningar, att man höll tätt och till slut kunde krångla sig fram till en 2–0-seger mot Tosteberga/Nymölla IF.
Edenryds Philip Stenros fick fart på målskyttet i den galna målfesten mellan Edenryds IF och Hjärsås/Värestorp. Det blev tolv mål totalt, 7–5 till Edenryd, och fyra fullträffar av Stenros.
Tollarps IF fick till en riktig smällkaramell i division 5 Östra och besegrade Spjutstorps IF med hela 6–0 på Bäckavallen. Bäst av alla, och med stor briljans, var mittfältsdirigenten Berat Gjyrevci, som förmodligen gjorde sin bästa match i TIF-tröjan och spelade fram till flera av målen.
Kristian Ekstrand, spelande tränare i Yngsjö IF, sparade inte på krutet mot sitt förra lag Brösarps IF. När Yngsjö fick en frispark från 40 meter klev Ekstrand fram och tryckte dit bollen rakt upp i krysset, ett riktigt drömmål som betydde 1–0 och som så småningom landade i en 3–0-vinst.
Fjälkinges Robin Moustafa knackade på dörren redan förra veckan och med ett äkta hattrick mot Näsby (seger med 3–0) och ytterligare ett mål i derbyt mot Kiaby (seger med 3–0) är det raka vägen in i elvan för serieledarnas vassaste målgörare.
I samma serie, division 6 Nordöstra A, gjorde tvåmålsskytten Erik Lindberg en stark insats och blev matchvinnare för Skepparslövs IF när han passade på att sätta 3–2-målet mot Balsby SK med fem minuter kvar att spela.
I division 6 Nordöstra B satte Vittskövle IF, med högerbacken Marcus Frisk som ett starkt kort i de bakre leden, ner foten och vann det prestigefyllda derbyt mot Degeberga GoIF med 2–0.
Mittfältaren Omar Zarini var en av de stora segerfixarna när Huaröd IF besegrade topptippade konkurrenten Sösdala IF med 1–0 och befäste sin serieledning.

  ***

  Veckans elva #5
  1. Emil Nilsson, Bjärnums GoIF
  2. Marcus Frisk, Vittskövle IF
  3. André Wasik, Vanneberga IF
  4. David Stridsman, Hanaskogs IS
  5. Kristian Ekstrand, Yngsjö IF
  6. Omar Zarini, Huaröds IF
  7. Berat Gjyrevci, Tollarps IF
  8. Erik Lindberg, Skepparslövs IF
  9. Philip Stenros, Edenryds IF
  10. Joel Wedenell, Glimåkra IF
  11. Robin Moustafa, Fjälkinge IF

  Ersättare:
  Bekim Rosenberg, Trepca FC Hässleholm
  Daniel Bengtsson, Hanaskogs IS
  Eric Fredriksson, IFK Knislinge
  Martin Wendt, IFK Knislinge
  Mohammed Kweder, Tollarps IF
  Oliver Pettersson, Fjälkinge IF
  Rasmus Hedlin, Vanneberga IF

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 17 maj.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.