Veckans elva #5: Heta skyttekungar och dubbla äkta hattrick

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Säsongens femte ”veckans elva” inleder med Ufuk Tahtali som sista utpost. Tollarps målvakt höll nollan två gånger om (1–0 och 0–0) i dubbla toppmötet med Huaröd. Tahtali är uppe i fyra nollor totalt och briljerar både med fötter och i luftrummet – och är en matchvinnare som kan bli guld värd för Tollarp i höst.
Edenryds IF satte Nävlinge IF på plats med 6–0 i måndagens match i division 5 Nordöstra och från Östersjöwallen hämtar elvan den outtröttlige mittfältaren och tvåmålsskytten Andreas Grönqvist och backen Hugo Krahner, som fortsätter att imponera med sitt lugna spel. På bänken får Edenryd även med målvakten Pontus Andersson, som lovade tränaren att göra mål, hoppade in i 87:e och nickade in ett mål i 89:e.
Broby IF ångar på i samma serie och när Nävlinge 4–1-besegrades i torsdags gick Oliver Blennborn i bräschen med ett mål och blev stor segerfixare till femte raka vinsten.
Johan Andersson gjorde ett äkta hattrick inom loppet av 13 minuter när hans Wä IF knäckte Hanaskogs IS med 5–0. Andersson har gjort sex mål totalt och är tvåa i skytteligan.
Etta är Farstorps Adrian Pop, som även han slog till med ett äkta hattrick men på bara nio minuter mot Winnö. Pop har nu gjort sex mål på två matcher mot Winnö och är målbäst i division 5 Nordöstra med totalt nio fullträffar.
Tvåmålsskytten och kvicke yttern Edonis Krasniqi och mittbacken Hajriz Shefkiu stack ut när Hjärsås/Värestorp besegrade Rydsgård och hittade segerspåret igen i division 4 Östra efter några riktigt tunga smällar (hemska 1–18 på tre matcher).
Mittbacken Atdhe Metaj, som inledde säsongen som spelande tränare i numera vilande Gualövs GoIF, visade vad han kan när Vilan BoIS blev första lag att besegra Skepparslöv (3–2) i division 6 Nordöstra A.
När Degeberga GoIF tog säsongens första seger i division 6 Nordöstra B gjorde man det med besked. 9–0 mot Venestad. Nio-noll alltså och det nya ”unga” Degeberga hade återigen fem spelare från 16-årslaget (födda 05-06). Två av dem, de energiska yttermittfältarna Elias Nilsson (06), Vilmer Svensson Ek (05), kliver rakt in veckans elva.

***
Sist men inte minst lite domarkredd som delas ut till Isabelle Svensson och hennes team som dömde Farstorp–Winnö i division 5 Nordöstra i torsdags. Matchen var tuff med två röda och tre gula kort och Isabelle Svensson drog upp det första röda kortet direkt efter 15 minuter. Hon dömde tillsammans med Rebaz Omed Nader och Andreas Drugge och höll enligt rapporterna ”en bra och jämn nivå hela matchen igenom”.

  ***

  Veckans elva #5
  1. Ufuk Tahtali, Tollarps IF
  2. Hugo Krahner, Edenryds IF
  3. Atdhe Metaj, Vilan BoIS
  4. Hajriz Shefkiu, Hjärsås/Värestorps IF
  5. Vilmer Svensson Ek, Degeberga GoIF
  6. Andreas Grönqvist, Edenryds IF
  7. Elias Nilsson, Degeberga GoIF
  8. Oliver Blennborn, Broby IF
  9. Adrian Pop, Farstorps GoIF
  10. Johan Andersson, Wä IF
  11. Edonis Krasniqi, Hjärsås/Värestorps IF

  Ersättare:
  Berat Gjyrevci, Tollarps IF
  Samuel Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  Tommy Henriksen, Degeberga GoIF
  Fabian Olofsson, Lönsboda GoIF
  Robin Moustafa, Hjärsås/Värestorps IF
  Pontus Andersson, Edenryds IF
  Anton Nyström, Ovesholms IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras varje tisdag.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.