Veckans elva #5: Starka skrällar, hattrick och monsterräddningar

Fotbollsbloggen, Veckans elva

 

Tisdag betyder ny elva och den här gången även säsongsrekord i antalet namnförslag som har droppat in.
Tim Berg stod återigen för ett enormt slit på mittfältet när Broby IF spräckte nollan och bjöd på en uppfriskande knall i division 4 Östra genom att besegra serieledande Gärsnäs med 3–2.
I samma serie kammade även Bjärnums GoIF in säsongens första efterlängtade trepoängare och mittbacken Hugo Svensson kryddade en fin insats med att göra ett mål i 3–0-segern mot Ystads IF.
Det är dubbelt Vanneberga IF i topp igen i division 4 efter 3–1-segern mot Höörs IS. Niclas Svensson fortsätter att producera och efter en ny fullträff toppar han skytteligan med åtta mål på fem matcher.
Danske mittfältaren Michael Bøttcher Andersen blev matchens lirare med ett straffmål och en enorm arbetsinsats när succénykomlingen Vinslövs IF på bortaplan besegrade topptippade Sibbhults IF med 2–1 i division 5 Nordöstra.
Emil Steinberger, som assisterade, och Pontus Axelsson, som gjorde målet, var topparna när Yngsjö IF spelade 1–1 borta mot Sjöbo och luggade serieledaren på poäng i division 5 Östra.
Yngsjö spetsade till toppstriden och då passade Åhus HBK, med mittfältaren Måns Sigurdsson i bräschen, på att studsa tillbaka till vinnarspåret och besegrade toppkonkurrenten Blentarp med 1–0 hemma på Furehov.
Vittskövle IF, med Jens Andersson som stark kraft i de bakre leden, nollade Degeberga GoIF i det prestigeladdade derbyt i division 6 Nordöstra B. 1–0-segern hemma på Möllekullen innebär att ”Mange” Nilssons gäng har fått en drömstart på säsongen med maximala 18 poäng efter sex omgångar.
Filip Nilsson gjorde lite vad han ville när Wä IF besegrade Skepparslövs IF med 4–2. Två mål, en frispark och ett långskott, följdes upp med en ny bra insats i 4–1-segern mot Åsums BK i fredags.
Hatten av för Emil Ashoor som gjorde ett äkta hattrick på 24 minuter när Vilan BoIS besegrade Linderöds IF med 6–0. Emil har därmed gjort hälften (9 av 18) av Vilans alla mål i säsongsinledningen.
Det har varit en fin vecka för Marcus Jönsson, målvakt i Farstorps GoIF, i division 6 Norra. Först spikade han igen i derbyt mot Vankiva (vinst 1–0) och sedan nollade han topplaget Perstorp Bälinge (0–0) efter en straffräddning och ett antal ”monsterräddningar”.

***

  Veckans elva #5
  1. Marcus Jönsson, Farstorps GoIF
  2. Emil Svensson Steinberger, Yngsjö IF
  3. Hugo Svensson, Bjärnums GoIF
  4. Jens Andersson, Vittskövle IF
  5. Tim Berg, Broby IF
  6. Michael Bøttcher Andersen, Vinslövs IF
  7. Måns Sigurdsson, Åhus HBK
  8. Filip Nilsson, Wä IF
  9. Pontus Axelsson, Yngsjö IF
  10. Niclas Svensson, Vanneberga IF
  11. Emil Ashoor, Vilan BoIF

  Ersättare:
  Andreas Jönsson, Bjärnums GoIF
  Gustav Hall, Viby IF
  Kalle Andersson, Glimåkra IF
  Timmy Jardeskog, Viby IF
  Tobias Åkesson, Vittskövle IF
  Vincent Ohlsson, Wä IF
  Mattias Berggren, Skepparslövs IF (mv)

  ***
  Veckans elva presenteras nästa gång tisdagen den 16 maj.
  Jag tar tacksamt emot alla tips och förslag på framträdande spelare. Ser ni någon därute som definitivt borde vara aktuell för elvan? Hojta till på patrik.persson@kristianstadsbladet.setwitter@kbpersson eller på Facebook – KB-Persson.
  Jag vill ha in förslagen absolut senast tisdag lunch, men gärna så fort som möjligt.
  De som kan bli aktuella är som tidigare spelare från fyran, femman och sexan i herrserierna.