Veckans elva #6: Fullträffarna som sänkte "Skeppet" – och vinnarna i slaget om Ryssberget

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Säsongens sjätte, och vårsäsongens sista, ”veckans elva” är uttagen.
Målvaktströjan går till Jonathan Alvarsson, som räddade Gärds Köpinge IF undan en brakförlust mot Tollarps IF. Enligt flera röster kunde Tollarps 2–0-seger blivit tvåsiffrig om inte GKIF-keepern hade storspelat. I samma match stack även Tollarps mittback Lucas Sankilampi Malmberg ut med en stark insats, ett mål och en boll i ribban.
Robin Friberg var planens dominant när hans Tosteberga/Nymölla IF besegrade Wä IF med 4–0 i division 5 Nordöstra. I samma match gjorde även Zehrudin Jusupovic en fin match och visade vägen med två mål.
Martin Gustavsson var en de stora poängfixarna när Linderöd lite oväntat luggade tippade topplaget Ovesholm på en poäng (1–1) i division 6 Nordöstra B.
Sibbhult blev först att ta poäng på Broby och avslutade våren med att ta poäng både mot ettan (Broby) och tvåan (Osby) i division 5 Nordöstra efter två 1–1-matcher. Mittfältaren Alex Lindecrantz har haft en stark vecka och gjorde mål i båda matcherna. Het var även målvakten Noah Persson som var med och konkurrerade med Jonathan Alvarsson om målvaktströjan.
Jakub Mesanovic gjorde en stark insats och satte båda målen när Vilan BoIS slog Vanneberga FF med 2–0 och övertog serieledningen i division 6 Nordöstra A. En annan som bidrog till skiftet i toppen var Elias Lindskov som gjorde två mål mot Skepparslöv och satte ”Skeppet” på grund när hans Rinkaby tog säsongens första seger och vann med 3–0.
IK Kamp besegrade Näsum med 4–3 och tog säsongens första vinst i division 6 Norra A. Spelande tränaren Dennis Barlow var tillbaka i laget och bidrog med stadga och två assist i det prestigeladdade slaget om Ryssberget.
Glimåkra IF fick en fin avslutning på en annars kämpig vårsäsong i division 4 Östra och Gamal Al -Haqli var ett ständigt orosmoment som levererade två fullträffar i 4–2-segern mot Öja FF.
Noah Nilsson måste slagit någon form rekord i löpmeter på den regntunga planen på Farstorps IP när hans Farstorps GoIF vann det prestigeladdade derbyt mot Hästveda med 4–1 inför storpublik. Att derbykungen Noah gjorde sitt första mål i ”säsongens viktigaste match” gjorde inte saken sämre…

***
Veckans elva gör med detta några veckors uppehåll och siktar på att vara tillbaka i augusti när serierna kommit igång i igen. Säsongens sjunde elva planeras komma ut måndagen den 9 augusti.

  ***

  Veckans elva #6
  1. Jonathan Alvarsson, Gärds Köpinge IF
  2. Lucas Malmberg Sankilampi, Tollarps IF
  3. Robin Friberg, Tosteberga/Nymölla IF
  4. Martin Gustavsson, Linderöds IF
  5. Alex Lindecrantz, Sibbhults IF
  6. Jakub Mesanovic, Vilan BoIS
  7. Dennis Barlow, IK Kamp
  8. Elias Lindskov, Rinkaby GoIF
  9. Zehrudin Jusupovic, Tosteberga/Nymölla IF
  10. Gamal Al-Haqli, Glimåkra IF
  11. Noah Nilsson, Farstorps GoIF

  Ersättare:
  Visar Maliqi, Vilan BoIS
  Mikael Törnström, Rinkaby GoIF
  Alidad Zahidi, Tosteberga/Nymölla IF
  Anton Andersson, Farstorps GoIF
  Emil Magnusson, Linderöds IF
  Martin Persson, Linderöds IF
  Dennis Ekenberg, IK Kamp
  Noah Persson, Sibbhults IF (mv)