Veckans elva #6: Skrällen, sex kungar och femte nollan i rad

Fotbollsbloggen, Veckans elva

Det har blivit dags att presentera sjätte elvan för säsongen 2022 och återigen var det runt 30 namn med i diskussionen.

Viktor Thell fortsätter att glänsa i topplaget Vanneberga IF, obesegrad tabelltvåa i division 4. 26-åringen, som kom från Degeberga inför förra säsongen, var bäst på plan i 4–1-segern mot Gärsnäs och bjöd på ett klassmål när han lobbsköt in 1–0-målet från långt håll.
Mittbackarna Marcus Ymsén och Adam Lewin Käll var guldkornen i en stark laginsats när Wä IF, jumbo i division 5 Östra, håvade in sin första poäng efter smått sensationella 1–1 mot guldtippade Sjöbo IF.
Löpvillige och beslutsamme forwarden Wiggo Persson gjorde ett mål och hyllades rejält efter Sibbhults IF:s 5–0-seger mot Nävlinge IF i division 5 Nordöstra. Betyget från tränaren Oscar Skarp? Sex kungar.
Mala IF har skakat länge på ketchupflaskan och plötsligt kom säsongens två första segrar inom loppet av fyra dagar. Muhamed Resulovic hade en fin vecka och gjorde ett mål i derbyt mot Bjärnum (4–1) och satte sedan båda målen mot Tosteberga/Nymölla (2–1) några dagar senare.
Douglas Ek flyttades ner som mittback och var planens kung när Edenryds IF fick ordning på sitt försvarsspel och tog en tung 1–0-skalp mot formstarka Hästveda IF.
Omid Shateri vann dueller på löpande band och visade vägen när Vilan BoIS besegrade Bjärnums GoIF efter ett sent straffdrama och ett avgörande 2–1-mål (av Boddi Heeder) i den 90:e minuten.
Rutinerade Jonas Håkansson gick i bräschen och stod för en viktig och nyttig insats när Everöds IF vände 0–1 till en 3–1-seger mot Linderöds IF i division 6 Nordöstra B.
Migel Broy var ett ständigt hot och blev matchvinnare, med fyra minuter kvar att spela, när Gärds Köpinge IF besegrade Degeberga GoIF med 3–2 och tog andra raka segern i division 6 Nordöstra B.
Bekim Rosenberg blev tremålsskytt och tryckte in en frisparkskanon från 20 meter när Trpeca FC besegrade Tyringe IF med 4–1 i division 6 Norra.
Näsums IF har kvicknat till i division 6 Nordöstra A och besegrade Balsby SK med 6–0. Målvakten Joakim Levine höll, naturligtvis med god hjälp av sina lagkamrater, därmed nollan för femte (!) matchen i rad och sviten är uppe i fina 450 minuter.